Norveški black metal kraljevi Mayhem održaće specijalni koncert u Beogradu, u okviru kojeg će da odsviraju legendarni debi album De Mysteriis Dom Sathanas u celosti!

Kako SMP ekskluzivno saznaje, koncert će biti održan 10. aprila 2017. godine u Domu omladine Beograda, a biće to drugi nastup ovog benda u srpskoj prestonici u dosadašnjoj karijeri.

– Svira se kompletan debi album i na taj način prizivaju duhovi prošlosti beskompromisnog drugog talasa black metal zvuka koji je krenuo iz hladne Norveške početkom 90-ih godina prošlog veka. Album se svrstava među najbitnija izdanja ekstremnog metal zvuka i udario je prave temelje za hiljade novih bendova koji su svoj stil kreirali baš po uzoru na ovo izdanje – navode iz organizacija MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Mayhem

Podsetimo, De Mysteriis Dom Sathanas objavljen je 1994. godine za Deathlike Silence, a sastav je do sada realizovao ukupno pet studijskih albuma, od kojih je poslednji, Esoteric Warfare, objavljen 2014. godine za Season of Mist.

Ulaznice će biti u prodaji od 28. oktobra po akcijskoj ceni od 2.000 dinara (do 28. decembra), dok će regularna pretprodajna cena biti 2.500 dinara. Na dan koncerta, karte će koštati 3.000 dinara.

Prodajna mesta su Eventim mreža, te muzičke prodavnice Felix (Beograd) i Mungos (Novi Sad).

U narednom periodu će biti objavljeni i gosti na koncertu.

(SMP)

Komentari