Britanski melodic metal sastav Eden’s Curse, u čijim redovima je naš Nikola Mijić (Dreyelands, Alogia, Expedition Delta), objaviće 14. oktobra peti album Cardinal za nemački AFM Records.

Album su producirali Paul Logue i Throsten Koehne, a čini ga 12 pesama, sa svim prepoznatljivim elementima koji krase muziku ovog benda.

– Sa novim albumom, došle su i nove promene u bendu. Eden’s Curse se oprostio od klavijaturiste Stevea koji je protekle dve godine bio sa bendom, a sada je iznova pokrenuo svoj stari bend Powerquest. Na njegovo mesto je došao Christian, koji je svojim sviranjem u mnogome doprineo da klavijature koje su do sada bile samo prateći instrument dobiju novi dimenziju na EC albumu – kaže za SMP pevač EC Nikola Mijić.

On je dodao da se stilski ipak dosta toga promenilo.

– Steve je takođe učestvovao u stvaranju pesama, čak nekoliko njegovih će se i naći na novom izdanju. Poznavajući Powerquest, publika može očekivati power-heavy u najboljem izdanju, pesme brzog tempa. Naravno, tu su standardni rifovi koji su obeležje Paula i Thorstena koji već dugi niz godina komponuju pesme, kao i učešće Pete Newdecka, nekadašnjeg bubanja, čiji će prateći vokali i melodije pojačavati horske deonice. Takođe mi je od posebnog značaja i činjenica da sam, sem svojih vokala, doprinos dao i u vidu dve pesme koje su se našle na novom albumu – rekao je Nikola.

Nikola singing his Serbian heart out!

Posted by Eden’s Curse on Friday, May 6, 2016

Sastav je već objavio datume britanskog dela turneje, koja će biti održana tokom novembra, i izgleda ovako:

21.11. Glasgow – Cathouse
22.11. Manchester – Academy 3
23.11. Sheffield – Corporation
24.11. Birmingham – The Asylum
25.11. Swansea – The Scene
26.11. Norwich – Waterfront
27.11. London – Underworld

Zanimljivo je i da će na izdanju gostovati gothic diva Liv Kristine (ex Leaves’ Eyes, ex Theatre of Tragedy, solo radovi), a ispod pogledajte veoma inspirativnu naslovnu stranu novog EC albuma.

Eden's Curse - Cardinal

Eden’s Curse – Cardinal spisak pesama:

01. Prophets of Doom
02. Sell Your Soul
03. The Great Pretender
04. Messiah Complex
05. Find My Way
06. Kingdom of Solitude
07. Utopian Dreams
08. This Is our Moment
09. Rome’s on Fire
10. Unconditional (Featuring Liv Kristine)
11. Saints & Sinners
12. Jericho
Bonus video klip: Sell Your Soul

Eden’s Curse UK Tour 2016Eden’s Curse are delighted to announce their return to the UK for a full headline tour in support of their forthcoming fifth studio album, due on AFM Records, in late Autumn. Specials guests on the tour will be COPUK & EVOLVE. Tickets are onsale now at http://www.edenscurse.com

Posted by Eden’s Curse on Friday, May 20, 2016

(SMP)

Komentari