Doom/stoner/sludge metal veče, u okviru kojeg će da nastupe bendovi Nula, Black Smoke Train, Southern Concrete Sludge i Northern Revival, biće održano 5. maja u beogradskom klubu Vrtoglavica.

Kako su naveli organizatori, ovo „ultimativno doom metal veče“ je deo Mermer i Dim turneje 2016. iza koje stoje bendovi Nula i Black Smoke Train.

„Šta više reći, defintivno je 2016-a godina godina teškog zvuka. Imaćete prilike da pogledate čak četiri benda srodnih žanrova, tako da ne postoji izgovor da propustite ovo veče pogotovo ako ste ljubitelj dobrog sludge, doom ili stoner zvuka. Pozivamo sve vas, i publiku i muzičare, da dođete i učestvujete aktivno u stvaranju jedne nove velike muzičke grupacije u našoj zemlji (inicijativa benda Northern Revival, i njihov odličan Ass Kicking Fest) i da zajedno napravimo jednu veliku bazu ljudi koja će stalno imati nastupe i podršku i koja će zauvek praviti kvalitetnu muziku u Srbiji! Očekujte da budete oduvani, da vam iskoče vratne žile od hedbengovanja, i da se svi super provedemo“, navodi se u saopštenju, i naglašava da će koncert da počne tačno u 22h, kako bi svi bendovi stigli da odrade svoje nastupe bez požurivanja.

Ulaz na koncert košta 150 dinara.

Bendovi

Beogradski sastav Nula domaćoj publici već je dobro poznat po iskrenim i energičnim nastupima. Plene teškim, melodičnim ali i eksperimentalnim sludge zvukom. Promovisaće svež materijal uz naravno poznate stare pesme koje se mogu naći na njihovoj kaseti.

Black Smoke Train, momci iz Velike Plane, iako prvi put u Beogradu, ozbiljna su i iskusna ekipa. Besprekoran doom/rock zvuk, sirovi vokali, spora i tvrda svirka. Predstaviće publici pesme sa EP-a Contaminated Souls, koji se uveliko snima i očekuje se da će izaći do kraja maja.

Somborski Southern Concrete Sludge, često su opisivani i kao srpski Down. Ekipa koja je sinonim za južnjački zvuk donosi prepoznatljivu energiju Nole, ali u svom originalnom maniru. Vrlo verovatno ste već negde naleteli na njihovu pesmu „Sentenced“, koja se već nametnula kao svojevrsna southern metal himna.

Iz Novog Sada stiže jedan od najozbiljnijih i najaktivnijih bendova na domaćoj sceni u ovom trenutku, Northern Revival. Posle odličnog EP-a Mouth Full of Dirth, stiže i full length album Life Surviving Tips, te spot za pesmu „Heavy Deliver Man“.

Na kraju, pomenimo i ostale datume Mermer i Dim turneje:

23.04. Klub KB, Požarevac
29.04. Drum bar, Velika Plana
07.05. Black Stage Club, Niš

(SMP)

Komentari