Devet pesama, deset minuta direktno u glavu i ajd’ ćao!

UMutogenu sviraju Oroku Saki, Baxter Stockman, Casey Jones i Miyamoto Usagi. Dovoljno da privuče vašu pažnju? Šalu na stranu, beogradski antifašistički mutant grindcore kvartet sa vrlo jakom powerviolence/hardcore pozadinom, a koga čine sadašnji/nekadašnji članovi bendova Vox Populi, Prljavi Dripci, Helltard, Analni Karakter, Crustavci, izbacio je debitantski EP naziva Baci 9. Kakav grindcore može biti? Epske, spore numere sa temama o ubijanju zmajeva? Naravno da ne. Devet pesama, deset minuta direktno u glavu i ajd’ ćao!

Tekstovi su na srpskom (čak se i razumeju reči, da li je to propust?), a produkcija je na vrlo zadovoljavajućem nivou. Kao uticaje navode Teenage Mutant Ninja Turtles, Cause for Effect, Assuck, Nasum, Discharge, Discordance Axis, Toxic Holocaust… Sastav je koncertno aktivan, a uglavnom ih možete „uhvatiti“ u prostoru Inex Filma.

Nema smisla da dužimo te da za čitanje ove recenzije bude potrebno više vremena nego što traje EP, pa stoga, trk na BandCamp i proverite/preslušajte o čemu je ovde reč.

Spisak pesama:

1. Mutiram/Zmija
2. Potcenjena
3. Tačka ključanja
4. Bahata rulja
5. Jebite se svi (bukvalno)
6. Samo odbrana
7. Debaljcevo-Luhanjsk
8. Limuzina za sve klase
9. Amputiran od sebe

Mutogen - Baci 9
Produkcija66%
Originalnost66%
Vizuelni faktor66%
Uverljivost66%
66%Finalni utisak

Komentari