Iako je (kao što je to slučaj sa većinom današnje muzike) u metalcore podžanru sve poprilično generično, mišljenja sam da je Hit the Ground vrlo uspešno ubo poentu i uspeo skrenuti sa puta i izdvojiti se, koliko je god to moguće

  • Žanr: Metalcore
  • Izdavač: Samoizdanje, 2015.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Metalcore skupina Hit the Ground zasigurno je jedna od najistrajnijih na domaćoj sceni. Nekada su se odazivali na ime Nothing Left, u slučaju da vam sadašnje nije poznato. Kao Hit the Ground, predstavljaju nam novu muzićku priču, dve godine nakon debi albuma Terminations.

Ovog puta pred nama je 20-ak minuta materijala, što ukazuje da imamo posla sa EP izdanjem, koje je i na prvo slušanje ostavilo vrlo pozitivan utisak. Iako je (kao što je to slučaj sa većinom današnje muzike) u metalcore podžanru sve poprilično generično, mišljenja sam da je Hit the Ground vrlo uspešno ubo poentu i uspeo skrenuti sa puta i izdvojiti se, koliko je god to moguće.

Mnogo kvalitetniji aranžmani, brutalnije ali i hitičnije pesme, interesantniji vokali, gostovanje Alexa iz Endiryah, prelepe melodije, okretanje ka hardcore/punku u nekim momentima, klavijature koje doprinose atmosferi, moderna produkcija – sve su to pozitivne odlike Said and Done EP-a. Ne moram pisati i misliti se da li će na prenatrpanoj metalcore sceni Hit the Ground uzeti svoje parče slave, ali sam podatak da su i dalje tu, sigurno govori nešto. Poslušajte!

Spisak pesama:

1. Listener
2. Triple Takeover
3. Will To Carry On
4. Skywarp (feat. Alex Pegac)
5. May It Never Change Us
6. Persistence

Hit the Ground - Said and Done
Produkcija80%
Originalnost79%
Vizuelni faktor83%
Uverljivost72%
79%Finalni utisak

Komentari