Odličan EP koji će, nadam se, uspeti da Crnu Goru napokon pomeri sa mrtve tačke

  • Žanr: Atmospheric Death Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Nažalost, i dalje je neobično kada se pojavi metal bend iz Crne Gore, a kamoli da još ima i fino snimljen materijal. Crnogorsku metal scenu, ako je tako možemo nazvati, čini tek nekoliko ratnika, koji se, iako nemaju uslova/publike da nastupaju uživo, trude da studijski zabeleže svoje ideje na najbolji mogući način. Takođe, istakao bih da ovo nije klasična recenzija, već više skretanje pažnje na ekipu (koju znamo od ranije iz bendova Zaimus i KK Street Bangers) i njihov projekat Abhoth, koji na ovaj ili onaj način deluje već nekoliko godina unazad.

U tri numere trajanja oko 20 minuta, Crnogorci (Podgorica – Budva) sasvim solidno praše death metal, uglavnom srednjeg-mid tempa, odlično obojenog klavijaturama, koje su zaslužne za taj atmosferični deo Abhoth muzike. Ne libe se da povremeno upadnu i u doom metal pasaže koji su nekada bili vrlo popularni, pogotovo u Evropi. Okej, znam da je ovde pre svega u pitanju death metal, ali bih zaista voleo da čujem i pokoji clean vokal, koji bi još više doprineo atmosferi na izdanju.

Što se tekstova tiče, inspiraciju crpe iz dela poznatog pisca horora, fantastike i naučne fantastike, Hauarda Filipsa Lavkrafta.

U svakom slučaju, odličan EP koji će, nadam se, uspeti da Crnu Goru napokon pomeri sa mrtve tačke, jer sam siguran da tamo ima odličnih metal muzičara koji čekaju svojih pet minuta.

Spisak pesama:

1. Blood of the Ancients
2. The Enemy of All That Lives
3. Beyond the Gates of the Silver Key

Abhoth - Abhoth
Produkcija68%
Originalnost63%
Vizuelni faktor71%
Uverljivost79%
70%Finalni utisak

Komentari