Vokal je poprilično nerazumljiv, teško se može shvatiti da uopšte peva na engleskom (mogao je i na hebrejskom, isto bi zvučalo)

  • Žanr: Death Metal
  • Izdavač: Rock Express Records, 2002.
  • Web: Rockexpress.org
  • Piše: Nebojša Lakić

Prvo death metal izdanje koje se pojavilo u izdanju Rock Express Recordsa, je upravo ovaj album i bend. Averna nam dolazi iz Kraljeva, i u ovih sedam pesama, ponudili su nam svoju viziju već pomenutog stila.

Prvo što sprečava da ta vizija pređe i na nas je loša (da ne koristim krupnije izraze) produkcija. Kvalitet benda se nikako ne može sagledati putem ovog CD-a, stoga se unapred izvinjavam bendu na možda preoštrim rečima, jer uživo su verujem mnogo bolji. Ali, pošto je ovo ipak recenzija albuma, a ne koncerta, to se mora reći. Vokal je poprilično nerazumljiv, teško se može shvatiti da uopšte peva na engleskom (mogao je i na hebrejskom, isto bi zvučalo). Bubanj… programiran, dosta lošeg zvuka (počevši od činele, preko bas bubnja, pa na dalje). Bas gitara se solidno čuje, kao i same el. gitare.

Bend broji tri člana (Zoran Lazinić – vokali, Predrag Vučković – gitare, bas i Borko Rajović – bubanj), a sam album je sniman u Alex Recordsu, u Kragujevcu (nadam se da ih nisu odrali za pare, s obzirom na rezultat). Logo benda je radio veoma aktivan i poznat čovek po imenu Christophe Szpajdel (radio logoe Emperoru, Stone to Flesh, Psychoparadoxu, Alogiji…). Sad ne bih išao od pesme do pesme, jer puno reči nema da se kaže. Međutim, mora se uzeti u obzir da im je ovo prvi album, zatim sama finansijska situacija (k’o da ljudi ne bi platili bolji studio da su mogli?), a nakon drugog albuma Enjoy Sarme, ništa više nije nemoguće.

Samo za zagrižene death metal fanove.

Spisak pesama:

1. Revenge
2. Invocation
3. Unavoidable
4. Blind Holy Man
5. Human Sorrow
6. Dance of Death
7. Low 93

Komentari