Ipak, ovaj EP nije jednostavno odrađen, već sa dosta pažnje i truda

  • Žanr: Progressive Death / Doom Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2003.
  • Web: Amentes.iuma.com
  • Piše: Darko Živković

Dok čekaju izdavanje debi albuma, momci iz benda Amentes su došli na ideju da samostalno izdaju jedno EP izdanje i čisto popune prazninu do izlaska albuma. Ipak, ovaj EP nije jednostavno odrađen, već sa dosta pažnje i truda.

Na CD-u se nalaze četiri numere i to dve skinute sa albuma It Could All Have Vanished The Path Below Me i Vidim), kao i dve ranije verzije pesama (Reflections i IX), na kome je kompletne clean vokale odradio Branislav Dabić Daba (Alogia). Eto prilike da i to čujete, pogotovo kada je dosta ljudi reklo da je Daba fenomenalno otpevao na numeri IX, koja se u toj verziji neće pojaviti na albumu. O samim kvalitetima pesama neću pisati da se ne bi ponavljali. To možete pročitati u recenziji albuma, koja se takođe nalazi na ovom sajtu. Ono što ovaj EP još više čini zanimljivim jeste i jedan live video clip, zabeležen na svirci u Novom Sadu, gde su pored njih, nastupili i bendovi Interfector i Draconic. Distant Sunsets je jedna od novijih pesama koju tek očekuje studijsko snimanje. Puna je prelepih melodija na klavijaturama i različitih ritmova. Naravno, da biste gledali ovaj video zapis, morate imati kompjuter.

Kao što sam rekao na početku, ovaj EP je urađen sa dosta truda i uz CD dobijate i profesionalno odštampan buklet sa tekstovima i ostalim podacima o izdanju. Cena je prava sitnica (oko 150 dinara) i EP možete naručiti na gore navedenu adresu. Očekuje vas oko 40 minuta progressive doom/death metal zvuka!

Spisak pesama:

1. Reflections
2. The Path Below Me
3. IX
4. Vidim
+ Distant Sunsets (live video)

Komentari