Veoma hrabar materijal, spoj modernog, melodičnog black metala, sa uticajima The Kovenant, novijeg Dimmu Borgira, Arcturus…

  • Žanr: Cyber Black Metal
  • Izdavač: Rock Express Records, 2004.
  • Web: Draconstellation.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Da, prošlo je zaista mnogo vremena od snimanja do objavljivanja ovog albuma, ali i to smo dočekali. Snimljen u decembru 2002., konačno je objavljen za beogradski Rock Express Records. Materijal je domaćoj publici verovatno dobro poznat sa live nastupa benda, pogotovo dve pesme sa promo CDa, Stormillennium i Exordium. Sa njima, album čini ukupno osam pesama, trajanja oko 40-ak minuta. Veoma hrabar materijal, spoj modernog, melodičnog black metala, sa uticajima The Kovenant, novijeg Dimmu Borgira, Arcturus… u svakom slučaju, nešto što do sada nije svirano kod nas.

Postava koja je snimila album, brojala je članove poznatih Psychoparadox/Alogia muzičara (Miroslav i Srđan Branković, i Damir Adžić), a jedini originalni član je vokal/klavijaturista Branislav Stanković Antares. Svoj pečat na albumu ostavila je i odlična pevačica Mihaela, čiji glas daje veliki plus samom materijalu. Tehnički dobro potkovana postava (cenim da je na ovom albumu prezentovan najbolje odsviran bubanj u istoriji naše scene), nije ni mogla da snimi loš album, a pesme su poprilično ujednačene kvalitetom, pa i ovde važi ono pravilo – ako vam se svidi jedna, svideće vam se sve. Bend danas radi u novoj postavi, koja je doprinela razvitku zvuka, pa ćemo videti šta će se sa njima dalje dešavati.

Draconic je jedan od važnijih bendova na srpskoj metal sceni trenutno, u svakom slučaju. I za kraj, treba pomenuti i efektan dizajn omota, koji se odlično uklapa na samu priču i ideologiju benda (Jakša Vlahović, Abonos). Sve detaljnije informacije potražite na kontaktima iznad.

Spisak pesama:

1. Supernova
2. Stormillennium
3. Jupiter Ceremony
4. Ultimate Astral Messenger
5. Cosmic Connections
6. Solaris
7. Exordium
8. Zero-Gravity

Komentari