Moram priznati da ovaj materijal pomalo ledi krv u venama, oseća se neki sablasni ton, kojeg nije baš lako definisati

  • Žanr: Experimental Death / Doom Metal
  • Izdavač: Buffalo Revenge, 2003.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Veoma čudan materijal imamo ovde. Sastav Porfiria, ili bolje da kažemo projekat (Blaža i Morbid) dočekao je objavljivanje ovog materijala, koji je snimljen negde tokom 2002. Dovoljno hrabar izdavač je napokon pronađen, Buffalo Revenge iz Beograda, pa tako šire mase mogu da se upoznaju sa ovim eksperimentalnim ostvarenjem, koje sam bend opisuje kao death/doom metal.

Produkcija i nije baš najbolja, bubanj je jako čudno programiran, kao i neki propratni zvukovi koji daju „stanovitu“ atmosferu. Gitare zvuče sintetički, da li zbog loše distorzije, ili do lošeg snimanja. Vokali… mislio sam da sam sa Bethorom sve čuo, ali Morbid je pokazao da i on zna da odvrišti na ne baš često viđani način. Moram priznati da ovaj materijal pomalo ledi krv u venama, oseća se neki sablasni ton, kojeg nije baš lako definisati. 20 pesama je ovde, među kojima je dosta kratkih instrumentala. Kao što se vidi iz spiska pesama, iste su delom na engleskom, delom na srpskom, ali preporučujem vam da potražite tekstove, jer slabo šta da ćete razumeti iz „pevanja“.

Ne znam šta su konzumirala ova dvojica pre snimanja ovoga, droge ili koju vrstu alkohola, ili je to posledica jedne opaske koju je Blaža izgovorio na kraju pete pesme: „Tako ti je to kad jedeš malu decu za doručak“. Možda je u tome tajna… Ovo preporučujemo samo ekstremno hrabrim, delom poremećenim, mazohistima, ili onima koji su kombinacija svega pomenutog. Sick!

Spisak pesama:

1. Indulgence in Darkness
2. Motorna Testera
3. I Dreamt Thy Face
4. Stvoreno iz Smrti
5. Nedovoljno Natprirodna
6. The Maze
7. Like Forever Dead
8. The Mystical Past Comes Alive
9. This Melodic Fiction
10. Muvo, Pogledaj
11. Smrt na Vešalima
12. Necrolog
13. Insanity in Hell
14. Cleanse the World
15. Bloody Fog
16. When Flesh Reach the Ashes
17. Prisoners of the Damned (M.A.D. cover)
18. Ubica se Posek’o
19. Ancient, Behold My Mistery
20. Poslednji Pozdrav

Komentari