Jedinstven materijal na domaćoj sceni, za koji ostaje pitanje kako će biti prihvaćen, jer će morati da se izbori za svoje mesto kod prosečnog domaćeg metal fana

  • Žanr: Dark / Atmospheric / Instrumental
  • Izdavač: Buffalo Revenge, 2003.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

I ovde imamo jedan čudan projekat. Nisam baš najsigurniji (zbog nedostatka infoa na omotu diska), ali rekao bih da je ovo rad jednog čoveka, Morbida (ex Analni Karakter).

Ovde se susrećemo sa instrumentalnom muzikom, i to odsviranom samo na klavijaturama. Mračni atmosferični instrumentali nose veliku depresiju u sebi, crnilo koje je najbolje uporediti sa hladnom januarskom večeri, kakva je napolju, upravo dok pišem ovu recenziju. Melanholični klavir se tu i tamo ubacuje preko raznoraznih stringova, horova, i drugih boja na klavijaturama, doprinosi ukupnoj atmosferi, a mislim da sve ovo neke može da asocira na radove Mortiisa. I to sa pravom. Paralela se i te kako može povući, raniji Mortiis, negde oko The Stargate perioda.

Jedinstven materijal na domaćoj sceni, za koji ostaje pitanje kako će biti prihvaćen, jer će morati da se izbori za svoje mesto kod prosečnog domaćeg metal fana, a znamo da većina takvih ne gleda otvorenog uma na slična ostvarenja. Nemojte da budete ograničeni, dajte priliku ovom albumu, i videćete da će vam se svideti.

Veoma kvalitetno zamišljeno, i znalački sprovedeno u delo.

Spisak pesama:

1. A Forest of Exorcist
2. Pain of Gods
3. Graves Fed the Ancient Forest
4. Unspoken Secret Dies Alone
5. Sepulchre
6. Macabre
7. Midnight Overture
8. Princ Vlad
9. Saffix/Winterforest Midnight
10. Lonely Halls of Thy Castle
11. The Lair of the Damned
12. Depressive Searching for the Exit

Komentari