Ako među vama postoje fanovi (verovatno) najbolje PC igre na planeti, Heroes of Might & Magic, onda znajte da ovi instrumentali zvuče upravo kao da oslikavaju Necropolis zamak

  • Žanr: Dark / Atmospheric / Instrumental
  • Izdavač: Demo CD, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Nakon istoimenog izdanja (Dark Carnival, za Buffalo Revenge 2003.), ovde smo svedoci novog ostvarenja, mračnog naziva kao što je i sama muzika – Twilight. Morbid (ex Analni Karakter) je „doktorirao“ na ovom polju, polju komponovanja mračnih atmosferičnih instrumentala, koji zvuče kao soundtrackovi za horor filmove. Mortiis fanovi, naravno, takođe će da se pronađu u svemu ovome.

Rekoh to i pri recenziji prvog izdanja – nadam se da će se pronaći dovoljan broj publike za ovu vrstu muzike, za koju ne možemo reći da je metal, ali je sigurno mračnija od pola bendova omiljenog nam žanra. Ovo je materijal za slušanje pred spavanje, ali se ne može reći da je i za opuštanje, jer je atmosfera konstantno napeta. I moraću da ubacim još jedno poređenje – ako među vama postoje fanovi (verovatno) najbolje PC igre na planeti, Heroes of Might & Magic, onda znajte da ovi instrumentali zvuče upravo kao da oslikavaju Necropolis zamak. 19 instrumentala trajanja oko sat vremena, ne mogu, a da ne ostave utisak na vas. Eventualno, radi dodatnog osvežavanja ukupne slike, savetovao bih izvođaču da na sledećim materijalima ubaci nekakve vokalne naracije, ženske ili muške.

Koliko mi je poznato, ovo je još uvek neobjavljen materijal, ali zapamtite dobro ime, biće prilike da se čuje za Dark Carnival, u to sam siguran.

Spisak pesama:

1. Requietum des Goules – Immodicus Venia Deus
2. Snowood of Witchcraft
3. Haunted Church
4. Twilight Tiamat
5. Hymn of Irreverence
6. Ancient Mistress
7. Incantations in the Mist
8. noname
9. Beyond the Castle Portals
10. noname
11. Mourning Disturbance
12. Subconsciousness
13. noname
14. Behead
15. Near the Twilight Silence
16. Gu-ud da Galla
17. Le-Olahm-Amen
18. Dark Sorcery
19. Deadspiritland

Komentari