Za razliku od zvuka benda pod starim imenom, ovde se primeti jedna razlika, a to je uloga klavijatura, koje su postale vodeći instrument

  • Žanr: Melodic Black Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2004.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Hetera, beogradski melodic black metal sastav novije škole, do sada je bio poznat pod imenom Spirit of Destruction, ali su momci odlučili da ga promene. Mi smo recenzirali i njihov prvi Demo pod starim imenom, pa ćemo sad obratiti pažnju na ovaj novi rad.

Bend je sa novim imenom krenuo u novi početak, hrabro i samouvereno su odmah otišli u studio (Paradox) i snimili album prvenac. Svaka čast momci, tako se to radi, jer vremena za gubljenje nema, i treba snimati materijal! Za razliku od zvuka benda pod starim imenom, ovde se primeti jedna razlika, a to je uloga klavijatura, koje su postale vodeći instrument. I to je najveći plus materijalu, znalački i korektno odrađen posao! Tekstovi su na srpskom, a na ovom promo disku nalaze se sledeće pesme: „U Noći Punog Meseca“, „Smrt Boroa“ i “ Uspomene“. Melodic black metal sa scream i growl vokalima, srednjeg tempa, poprilično originalan, mada bih primetio određenu sličnost sa radom beogradskog benda sličnog usmerenja, Draconic, što ne bi trebalo da je minus, samo sličnost na polju klavijatura. Produkcija je sasvim dobra, mada nikako ne shvatam šta je sa zvukom bubnja koji izlazi iz Paradox studija. Hoći reći, sve se jasno čuje, ali skoro svi bendovi koji su tamo snimali imaju skoro identičan zvuk tog instrumenta. Što u neku ruku nije dobro, jer i zvuk bubnja gradi određenu atmosferu.

Materijal je globalno gledano dosta dobar, a imao sam priliku da čujem i kompletan album, i sigurno da je ovo sastav na koji treba da obratite pažnju u bližoj budućnosti.

Spisak pesama:

1. U Noći Punog Meseca
2. Smrt Boroa
3. Uspomene

Komentari