Dobra svirka, pamtljive brze pesme pune metal energije odlične za gledati uživo

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Live / Demo CD, 2005.
  • Web: Space-eater.com
  • Piše: Nebojša Lakić

Evo nam prilike da progovorimo i o ovom mladom BG bendu. Space Eater je formiran kao projekat bivših članova benda After Life. Koncertno su aktivni već neko vreme, nasupaju na 202-kinim koncertima, a mogli ste ih videti i čuti i na Zaječarskoj gitarijadi, gde su se jako dobro plasirali (drugo mesto ako sam dobro informisan).

Ovaj snimak nije oficijelno izdanje, u pitanju je samo live zapis sa koncerta u Studiju 6, radija BGD202, ali zvuk je sasvim zadovoljavajući, i lepo se može steći slika šta to bend radi i na koji način. Hehe, kakav je zvuk gitara, ovaj intro zvuči kao da je skinut sa My Dying Brideovog The Angel and the Dark River. Fali samo violina. A znajući da je za vokalima zakleti thrash metalac Boško (urednik opšte poznatog i priznatog thrash metal zinea – The Vault), čekao sam samo početak prve pesme, pa da proverim koja je to vrsta thrash metala koja se svira. I tako poče Bombs Away… Jedno je sigurno – ovakav old school thrash/heavy metal nije se svirao na ovim prostorima verovatno nikad. Možda doduše jeste nekad u bivšoj zemlji, ali gde je i jedan takav bend danas? Visoki Boškov clean vokal, čvrste rif deonice, i prava prljava thrash atmosfera… definitivno vremeplov mašina ovaj snimak, gde će vam se pred očima nasumično menjati sledeće slike: alkohol (mnogo alkohola!), headbanging, prljave thrash propalice u izlizanim teksas jaknama/pantalonama, sa prišivkama na leđima i ramenima (od Kreatora, stare Metallice, Anthraxa, do Destructiona), poludubokim belim patikama sa izbačenim jezicima… Zaista neočekivan udarac. Nemam pojma koliko fanova svega toga još postoji kod nas (a i u svetu uopšte), ali ovi ljudi znaju posao, svetski zvuče zaista. Dobra svirka, pamtljive brze pesme pune metal energije odlične za gledati uživo.

Ostaje da pratimo šta će se dalje dešavati sa njima, a bilo bi super kad bi se uspeli uglaviti na Destruction/Candlemass koncert najavljen u BGu kao predgrupa, jer dostojni su toga (a prže i zanimljive obrade na koncertima, tipa King Diamond, Overkill, Iron Maiden, Pantera…). Thrash ’til death!

Spisak pesama:

1. Beyond Time (intro)
2. Bombs Away
3. Afterlife
4. Merciful Angel

Komentari