Sve u svemu, nimalo naivna svirka. Nadam se da će se momci u budućnosti okupiti kao full bend i zasvirati uživo

Pred nama je prvi album sastava Aura Mortis, dvojca iz Velike Plane koji čine Pakost na vokalima i Maledictor koji je zadužen za instrumente. Iako im je ovo prvi oficijelni album, prema njihovim podacima već imaju demo, dva splita, i EP. S obzirom da bend „nije od juče“ (demo je snimljen još 2014.), osjeti se ozbiljan i vrlo iskusan pristup materijalu.

Album otvara kratki intro i onda počinje nadasve zanimljiv slijed događaja. Šest pjesama u 38 minuta koje variraju u tempu, ali ne i u kvalitetu. Sama muzika koju nam nudi Aura Mortis bi se mogla opisati kao modernizovani old-school black metal. Nešto poput Mayhemovog uratka Daemon, no, nipošto kopija istog. Ima tu i atmosferičnih pasaža, sporijih dijelova, te nezaobilaznog blastbeata. Od pjesama, moji favoriti bili bi „A Dove in Shackles“ i „In Being Engraved“, no i ostale ih prate. Lično smatram da je moglo biti malo manje sporih dijelova (bar ne u svakoj pjesmi), jer na momente imam osjećaj da razvodne priču, međutim neko to svakako voli i praktikuje. Zvuk je sasvim solidan za ovaj žanr, a za produkciju je bio zadužen Maledictor.

Aura Mortis

Sve u svemu, nimalo naivna svirka. Nadam se da će se momci u budućnosti okupiti kao full bend i zasvirati uživo. Album je izašao za njemačku izdavačku kuću Schattenkult Produktionen. Treba napomenuti i da je logo benda radio legendarni Christophe Szpajdel, čovjek koji je uradio logotipe za bar pola svjetske black i ekstremne metal scene. Albumu su dostupni i u Srbiji, a za više informacija kontaktirajte sam bend.

Aura Mortis – Aion Teleos spisak pesama:

1. The All-Shrine
2. Silence, Blessed Be
3. Mirroring the Maladies
4. A Dove In Shackles
5. In Being Engraved
6. Towards True Providence
7. Aion Teleos

Aura Mortis - Aion Teleos
Produkcija70%
Originalnost68%
Vizuelni identitet90%
Uverljivost85%
78%Finalni utisak

Komentari