Odmah ću reći da je disk potpuno adekvatno produciran, gitarski zid je postavljen u prvi plan, i bez upotrebe klavijatura ili nekih drugih pomagala, stvara potpuni black metal ugođaj

Mladi beogradsko/novosadski black metal bend Svartgren pokazivao je potencijal još dok su se zvali Lapot (dva demo snimka Morrabrrd i Lasraeher Egnaro). Promena imena, i mala izmena u postavi, nagovestila je novi početak. Tragom svetla modrog meseca je bio prvi snimak kojim su se predstavili sa novim imenom, a Izrod, tj. ovaj koji recenziramo je drugi, i najsvežiji.

Demo čini pet black metal numera na srpskom jeziku, u kojima se smenjuju brzi delovi (blast beatova ne nedostaje) sa onima srednjeg tempa. Odmah ću reći da je disk potpuno adekvatno produciran, gitarski zid je postavljen u prvi plan, i bez upotrebe klavijatura ili nekih drugih pomagala, stvara potpuni black metal ugođaj. Bubanj je iznenađujuće dobro i precizno odsviran, i kad se sve to sabere, može se reći da je Svartgren jedan od kvalitetnijih sastava mlađe generacije, i sastav zreo za snimanje full-length materijala. Grom Records bi mogao obratiti pažnju na njihov rad, mislim da bi se lepa saradnja tu mogla ostvariti, ako stvari nastave da se razvijaju u dobrom smeru.

Svartgren je i koncertno aktivan, pa osmotrite malo plakate po gradu i najave na internet sajtovima, i uverite se sami u istinitost izjava iz ove recenzije.

Svartgren – Izrod spisak pesama:

1. Aleja Bola
2. Izrod
3. Splenomegalija
4. Sumrak Idola
5. Vilajet

Komentari