Prijatno iznenađenje ovaj bend, sa potencijalom za mnogo više u bliskoj budućnosti ako nastave u ovom pravcu

  • Žanr: Melodic Death Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2006.
  • Web: –
  • Piše: Nebojša Lakić

Odium Inc., jedno su od najsvežijih imena na sceni. Stižu iz Zrenjanina, četiri meseca rada iza njih, a tu je prvi snimak (startali su svirajući obrade Iron Maiden, Megadeth, Dream Theater, Morbid Angel – interesantan spoj bendova!).

Tri pesme su na disku, uz priloženu biografiju, 20-ak kvalitetnih promotivnih fotografija… Šta je to što će ovaj bend da izdvoji od, rekao bih svih ostalih na domaćoj sceni u ovom trenutku? Svirka? I svirka, sigurno. Melodic death metal, gde svašta možemo da čujemo, što je jasno od samog pogleda na odabir obrada-uzore iznad. Ima tu Deatha, power metala, ali upakovanog u death metal, do poletnih solaža / prijatnih harmonijskih deonica, bas gitariste koji zna šta radi… Ali nije samo to. Vokal je ključna stvar ovde. Devojka! Zove se Romana, i ne peva operski, niti iole „ženstveno“, već ekstremno „muški“! I to radi pakleno dobro! Scream/growl koji će naravno da podseti na Angelu (Arch Enemy), ali sa pravom. To je poređenje bez kojeg ne možemo proći.

Prijatno iznenađenje ovaj bend, sa potencijalom za mnogo više u bliskoj budućnosti ako nastave u ovom pravcu. Pesme valjaju, izvedba istih takođe, žensko koje dobrom delu muških vokala kod nas može objasniti neke stvari oko vrištanja u mikrofon… Krenuli su i sa svirkama, pa obavezno ispoštujte ako ste u prilici, jer ovako nešto se ne čuje (i ne vidi) svaki dan.

Spisak pesama:

1. Tangled in Lies
2. Blessed in Hipocrisy
3. Odium

+ Bonus: foto galerija, biografija

Komentari