Svi ste verovatno čuli za ova imena, a oni malo stariji su ih svakako slušali u raznim prilikama

  • Žanr: Industrial Metal / Thrashcore / Thrash / Heavy Metal
  • Izdavač: Rock Express Records, 2007.
  • Web: Rockexpress.org
  • Piše: Nebojša Lakić

Ne znamo da li ste informisani, ali najveći domaći metal izdavač (u ovom delu Evrope takođe), Rock Express Records, slavi 10 godina postojanja. Tim povodom, iz sopstvene arhive iskopali su tri benda nekada davno predstavljena samo na audio kasetama, i izbacili ih na tržište kao 3 way split CD. Svi ste verovatno čuli za ova imena, a oni malo stariji su ih svakako slušali u raznim prilikama.

Niški Cobi’s Death i njihov album Soon prvi je na disku. U pitanju je industrial metal (tipa Fear Factory) sa političkom notom. Snimak je za to doba poprilično dobro produciran (dok semplovi sa RTSa znaju biti ponalo napadni, tj. previše ih je), pa bi nekima mogao biti interesantan i danas. WRUM su iz Apatina, a sastav danas ne postoji. Njihov album Bridges for the New World bio je reklamiran na sav glas u tadašnjim Rock i Metal Expressima, a u pitanju je thrash/core metal sa uticajima Sepulture. M.A.D. danas radi pod imenom M.A.D:GOYA, a reč je o thrash/heavy metal sastavu sa paklenim Blažinim vokalom. Uvek interesantni za videti uživo, do dan danas ostali su kvlt na srpskoj metal sceni.

REX-u želimo još mnogo godina uspešnog rada, i puno dobrih izdanja, a ovo izdanje potražite u Mordor Shopu u Beogradu ili preko gore pomenutih REX kontakata.

Komentari