Daggerspawn rešeta iz svih mogućih baterija, obrušavajući se na slušaoca težinom prosečnog betonskog bloka

  • Žanr: Brutal Death Metal
  • Izdavač: Adv. Promo CD, 2008.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Brutalna death metal mašinerija međ’ Srbima je uvek imala određen broj bendova i fanova koji su mašinu održavali podmazanom i aktivnom. Nije reč o ogromnom broju ljudi, ali oni koji su tu, shvataju i rade stvari kako treba. Daggerspawn je jedan od svetlijih primera, i u narednim redovima ćemo se pozabaviti njihovim aktuelnim albumom Suffering upon Throne of Depravity.

Koliko je ovaj žanr zatvoren, i koliko prostora ostavlja za eksperimentisanje i progresiju, zaista ne znam, i ne bih o tome. Pretpostavljam, sa tačke gledišta nekoga kome ovako nešto nije na svakodnevnim playlistama, da to i nije presudna činjenica. Reč je o brutalnosti, beskompromisnosti, brzini, i naravno, neuzimanju zarobljenika. Daggerspawn rešeta iz svih mogućih baterija, obrušavajući se na slušaoca težinom prosečnog betonskog bloka. Gitare su bez sumnje „the main guns“ (mahom rifovi, mada ni solažama ne nedostaje ništa), dok vokal naravno dovršava započeto, ostavljajući vas sa jednom jedinom mišlju: „uh, šta to bi?“.

Precizna i usvirana ekipa čini ovaj bend, to nije teško „provaliti“. Sad, što se tiče bubnja, rekao bih da je ovde reč o programiranom bubnju, što donekle umanjuje sveukupan utisak, ali nije u pitanju ništa zabrinjavajuće. Ako ste fan death metala, pogotovo one njegove najekstremnije forme, ovaj materijal je namenjen upravo vama, a ako ne… bežite odavde, brže-bolje!

Spisak pesama:

1. And the Slumber Ends
2. Awakening
3. Children of the Livid Sea
4. Decaying Box
6. I am the Thousand Plagues
7. Torment
8. In the Bane and Enlightment of Man
9. Breath of Blighted Winds

Komentari