Daggerspawn… brutalni koliko je to moguće u ekstremno postavljenim granicama death metala

  • Žanr: Brutal Death Metal
  • Izdavač: Promo DVD, 2007.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

DVD izdanja nisu svakodnevnica na ovoj našoj maloj sceni, a pogotovo nije standard da se izdaje video snimak pre zvaničnog audio diska… Daggerspawn, beogradski brutal death metalci ipak to tako učiniše, pa evo, Wrecking Live Ferocity je dobar uvid u to kako bend zvuči kad se nađe na bini.

Materijal je zabeležen u beogradskom SKCu, na zajedničkom koncertu sa Agonize i Obscura (malo me pamćenje izdaje, a nedostatak podataka na DVDu ne pomaže, ali rekao bih da je to bio taj koncert). A Daggerspawn… brutalni koliko je to moguće u ekstremno postavljenim granicama death metala. Blast beatovi, growl, mosh, headbanging (autorski materijal, plus Dying Fetus i Aborted obrade), i poprilično velika konfuzija, i pored solidno zabeleženog audio zapisa. I kamere su se nalazile u publici, pa imate osećaj kao da ste tamo, u prvim borbenim redovima.

Daggerspawn su najavili studijski snimak, koji se radi uporedo sa ovim DVDom, pa ćemo pričati ponovo kad isti bude završen (najsvežija vest je da su odskora pod okriljem Extreminal Records distro/org/zinea), do tada, proverite sa momcima kako biste mogli doći do primerka ovog diska, pogotovo ako ste raspoloženi za death metal u njegovoj najekstremnijoj varijanti.

Spisak pesama:

1. The Awakening
2. I Am the Thousand Plagues
3. Children of the Livid Sea
4. Torment
5. Kill Your Mother, Rape Your Dog (Dying Fetus cover)
6. Breath of the Blighted Winds
7. A Cold Logistic Slaughter (Aborted cover)

Komentari