Naravno da je zvuk i ovog EP-a prljav, distorziran i gadan, tačnije baš onakav kakav treba da bude, da bi poruke bile prenesene na pravi način i pravim intenzitetom

In From The Cold je definitivno jedan vrlo specifičan entitet. Ne napisati par redova za njihovo aktuelno izdanje bi istovremeno bio i greh, i propuštena prilika da im se na nos blago natrlja jedna sitnica koja, lično meni, kao pre svega dugogodišnjem fanu benda, kljuca po mozgu. O ovom potonjem na kraju.

Kratak opis IFTC bi mogao komotno da stane u jednu rečenicu. Sludge bend sa “bez kompromisa” punk/HC stavom. Identičan je karakter i ovog EP-a, odnosno obe pesme koje ga čine. IFTC ne ostavljaju mesta za diskusiju. Voliš ih, ili ne; ili voliš njihov pristup materiji, ili ne. Vrlo jasna podela na crno i belo. Tekstovi su vrlo egzaktni, ubadaju pravo u metu, nevezano za formu u kojoj su isporučeni.

Kratak opis IFTC bi mogao komotno da stane u jednu rečenicu. Sludge bend sa “bez kompromisa” punk/HC stavom

Naravno da je zvuk i ovog EP-a prljav, distorziran i gadan, tačnije baš onakav kakav treba da bude, da bi poruke bile prenesene na pravi način i pravim intenzitetom. Spoj svih elemenata, kakav god sam inicijalni estetski dojam bio, deluje prirodno i organski, pre svega urađen na pravi način. A momci sve rade sami.

In From The Cold

I, šta je zapravo skrivena mana, pitate se? Kvantitet, ništa drugo. Dve pesme? Samo? Koliko je prošlo od The Filth Bible? Pet godina. Hoćemo pravu, nerazblaženu koncentraciju sirove energije i prljavštine IFTC, ovakvo doziranje ne pije vodu, nikako.

In From The Cold – Groundhog Day spisak pesama:

1. Groundhog Day
2. Too Late

Komentari