Osećaj da imamo posla sa iskusnim sastavom koji iza sebe ima više albuma i bar deceniju rada ne napušta tokom preslušavanja pesama, iako činjenice govore da su u pitanju mladi momci

  • Žanr: Rock/Ethno/Metal
  • Izdavač: Promo CD, 2009.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Prva asocijacija kad je reč o gradu Zrenjaninu i metalu, jeste sastav Demether. Ovaj put, imamo posla sa nešto drugačijom pričom, koja je više u rock i ethno sferama, nego što je to slučaj sa pomenutim power metal sastavom.

Kvazar je, da odmah pređem na stvar, jedan od najozbiljnijih demo sastava koji deluju u Srbiji u ovom trenutku, i da je pravde, sreće, ili nekih drugih, prošlih vremena, izdavači bi se otimali oko ovog benda i snimka. Potpuno izgrađen zvuk, koji se kreće rock vodama, kojima su pritoke ethno i metal, što će na kraju podsetiti, pre svega, na pojedine radove Led Zeppelina. To je, pored određenih muzičkih sličnosti, zasluga pevača Mihajla Sporina, koji na momente zaista zaziva duh Roberta Planta. Naravno, naglasio bih da nije reč o plagijatu, već tek o osnovnoj paraleli, kako biste otprilike znali šta vas ovde očekuje.

Osećaj da imamo posla sa iskusnim sastavom koji iza sebe ima više albuma i bar deceniju rada ne napušta tokom preslušavanja pesama, iako činjenice govore da su u pitanju mladi momci. Iskusna i zanimljiva svirka, kojoj je produkcija ostavila sasvim dovoljno prostora kako bi svaki instrument došao do izražaja (pa je tako i bas gitara sasvim razumljiva, i igra bitnu ulogu, što uglavnom nije slučaj kod dobrog dela snimaka domaćih metal sastava).

Sve je ovde korektno realizovano, i biće zanimljivo videti koji su sledeći potezi ovog sastava.

Spisak pesama:

1. Your Heart
2. Passion Lady
3. Red Caravan I
4. Red Caravan II – Falling Stars
5. Red Caravan III – Heart of Rust

Komentari