Pesme su hitične, pristup istima je upravo u duhu stare škole ovog žanra

  • Žanr: Melodic Heavy Metal/Hard Rock
  • Izdavač: Rising Force Records, 2010.
  • Web: Myspace.com/nickzmarino
  • Piše: Nebojša Lakić

Nick Marino je aktuelni klavijaturista Yngwie Malmsteen’s Rising Force benda, dok je Freedom Has No Price njegov debi album pod tim imenom, objavljen za izdavačku kuću pomenutog gitarskog maga Malmsteena, Rising Force Records.

Zašto Malmsteenov klavijaturista na Srpskom Metal Portalu, objasnili smo u predstavljanju mr. Marina nešto ranije – čovek je naše gore list, a pravo ime mu je Željko Marinović, i mogli ste ga čuti u PGP RTS izdanju, albumu „Aliluja“, objavljenom davne 1992. godine. Tadašnji hrišćanski obojen rock zvuk (sa odličnom vokalnom sekcijom!) nema mnogo dodirnih tačaka sa power/heavy metal/shred svirkom koja dominira na prvom inostranom izdaju ovog klavijaturiste.

Materijal je sniman u više studija, a produkciju potpisuje Malmsteen lično. Ostatak ekipe čine bubnjar Patrick Johansson, gitaristi Scott Migone i Scott Curry i basista Ralph Ciavolino, dok je Marino odradio sve klavijature i vokalne deonice na albumu.

Rekosmo, dakle, o čemu je reč – melodični heavy metal, hard rock, power metal, virtuozne klavijatura/gitarske deonice, visoki vokali… Nema zamerki, niti iznenađenja, jasno je od prvih sekundi albuma kojoj ciljnoj grupi je Freedom Has No Price namenjen. Pesme su hitične, pristup istima je upravo u duhu stare škole ovog žanra – jaki refreni, melodije, i straight in face ritmovi.

Marino je klavijaturista najvišeg ranga, jasno je to i iz same činjenice da se iz Beograda probio do prve postave Malmsteenovog pratećeg benda. Koncertni i produkcijski staž definisali su ga kao kompletnog muzičara, a interesantno je i da se veoma dobro snalazi i u vokalnom delu ove priče, znajući da je za žanrove poput onih koji su obrađeni za albumu, jak i ubedljiv pevač imperativ.

Ovo je samo jedan u nizu primera da je sve moguće kada se uporno radi i ulaže u svoje snove, bez obzira na prepreke poput onih koji se tiču geografskog položaja. Željku sve čestitke, uz želje da ovo bude početak jedne veoma uspešne solo karijere.

Favoriti: You Gotta Go, Hand, Liar, Nevermind, Freedom Has No Price.

Spisak pesama:

1. Freedom Has No Price
2. Nevermind
3. Out Of My Mind
4. Liar
5. Hand
6. Believe
7. Love
8. This Life
9. You Gotta Go
10. To Be With You
11. Fear
12. Instrumental

Komentari