Ako volite ultra-brzi thrash, sa kratkim pesmama i duhom starih vremena, na pravom ste mestu…

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: Miner, 2012.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Cenim da ste nakon čitanja imena benda i naslova izdanja, pogodili da se radi o (još) jednoj domaćoj thrash metal grupi. Sada sa sigurnošću mogu da tvrdim da je posle black metala, svoju najveću ekspanziju u Srbiji doživeo i doživljava upravo thrash metal podžanr.

Novosadski bend War Engine se ‘vrzma’ već koju godinu na sceni, pokušavajući da nam dočara kako (iskreni) thrash treba zvučati. Nakon nekoliko demo uradaka i EP izdanja, evo i prvog full lengtha (iako isti traje 25 minuta) – devet numera (od kojih smo većinu mogli čuti na ranijim snimcima), ovog puta u celini nazvanoj Adrenaline Rush.

Sam naslov albuma definitivno opravdava ime. Ako volite ultra-brzi thrash, sa kratkim pesmama i duhom starih (zlatnih) vremena, na pravom ste mestu. Sa druge strane, ako tražite nešto novo, originalno, drugačije, bojim se da ovo nije bend koji će vam pomoći u tome.

Dakle, thrash metal stare škole, kombinacija nekoliko poznatijih imena, ne previše originalno, i verovatno samo za probrane. Brzina je tu, uticaji i starog hardcorea takođe, solidni aranžmani (nekoliko pesama se završava kao da su nedovršene?), distorzije su u duhu starih bendova i rekao bih, analognog snimanja (po meni, možda i previše), vokal je dobar, dok bih posebno izdvojio povremene Lukine vriskove. Tekstovi su u skladu sa standardnim thrash temama.

Na mene lično, Adrenaline Rush nije ostavio neki poseban utisak, iako se vrlo lako može poslušati od početka do kraja (nešto kraće trajanje albuma u ovom slučaju dođe kao prednost). Ono što mi se poprilično dopada je naslovna strana albuma, koja je fenomenalno odrađena, dok je ostatak omota mogao biti bolje tj. maštovitije realizovan.

U svakom slučaju, verujem da svako može da izdvoji 25 minuta i posluša Novosađane, koji nam svuda poručuju da se na ovome neće zaustaviti.

Spisak pesama:

1. Chemical Warfare
2. Fucked
3. Time to Kill
4. Party Animals
5. Civilian
6. Porn
7. A.C.A.B.
8. Machete
9. Never Separated

War Engine - Adrenaline Rush
Produkcija58%
Originalnost50%
Vizuelni faktor68%
Uverljivost39%
54%Finalni utisak

Komentari