Nadam se da će bend u skorije vreme krenuti sa radom, jer sam ubeđen da imaju još mnogo toga za kaz’ti

  • Žanr: Nu Metal
  • Izdavač: Miner Recordings, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Iako je ovaj album snimljen pre više godina, napokon je dobio šansu da zvanično izađe, što je još jedna zasluga Minera, agilnog domaćeg izdavača.

Mortero je bend koji radi (ili je radio, trenutno na pauzi) na relaciji Bačka Topola – Kikinda i svakako je svojevremeno skrenuo pažnju na sebe, pre svega neobičnim žanrom pa i postavkom sa dva lead vokala, a nastupali su i na par takmičenja i najviče dogurali u Global Battle of the Bands. Pošto sam i sam iz Vojvodine, ne mogu da ne stavim paralelu sa poznatim mađarskim bendom Subscribe (koji je ovde dosta slušan, da ne kažem popularan), a koji je svakako jedan od najvećih uzora ovom bendu. Ovde se moze čuti modernija varijanta metala, neko bi rekao nu metal, ali to svakako nije jedino što ovi momci znaju.

Oseti se ovde funk, hip-hop, opasni metalcore brejkovi i sjajna vokala rešenja. U jednoj pesmi možemo čuti i tradicionalne tonove, jednostavno, muzika ne mora biti unapred definisana i ograničena.

U numerama ima i gostujućih muzičara, kao što je Aca iz Hetere, a čini mi se i momci iz Violent Chapter. Dosta pesama mogu biti favoriti, ali moj lični izbor su „As Soon As You Fall“, „Slave“ i svakako „najveći hit“ albuma, pesma „Suicide“.

Snimanje i produkciju potpisuju Marjan i Nikola Mijić iz Chainroom studija i tu nema puno priče. Novi buklet je odradio Senph42, umetnik iz Kikinde, i ceo album je sada (napokon) dobio svoje pravo pakovanje.

Nadam se da će bend u skorije vreme krenuti sa radom, jer sam ubeđen da imaju još mnogo toga za kaz’ti.

Spisak pesama:

1. As Soon As You Fall
2. Clown
3. Take of Everything
4. Slave
5. It’s Just
6. Rain After Tears
7. Banishment
8. Summer Breeze
9. Suicide
10. Shut Your Mouth
11. Won’t You (Bonus)

Mortero - Chances
Produkcija82%
Originalnost86%
Vizuelni faktor42%
Uverljivost66%
69%Finalni utisak

Komentari