Jednostavno, ovo nije za svakoga. Ne treba ni da bude. Nikako. OK, daj album sada!

Jeste, fakat je da se malo odužilo i da je pauza između dva In From the Cold izdanja svakako bila duža nego što je bilo poželjno. Kao što je fakat da je svaki momenat čekanja bio vredan. Polirano, čisto, pitko – jok, nema toga ovde. IFTC isporučuje narodu milion tona teška tri komada, od kojih je jedna obrada (Bjesovi – “Vraćam se dole”) i čiji je izbor za mene bio diskutabilan do momenta dok prvi rif iste nije zalepio šamar mojoj sumnjičavosti. Desni direkt tačnije. Takav je utisak ostavila. Zapravo takav je ustisak ostavio kompletan EP!

Ako brzo izdeklamujemo mane, a to bi pored već pomenute vremenske distance od pojavljivanja prethodnika, bila i uslovno rečeno „samo“ tri pesme koje čine ovaj EP, sve ostalo je klasičan IFTC. Zvuk, lice benda je i dalje taj gadni, prljavi sastojak koji sprečava svaki pokušaj da se muzika IFTC posmatra i meri redovnim produkcijskim parametrima. Kada su takvi porivi anulirani, ostaje samo da se, kao i u slučaju The Filth Bible, zaključi da bilo kakav drugačiji pristup kreiranju zvuka jednog ovakvog izdanja pogrešan i da ITFC jako dobro znaju i šta rade i teren po kojem se kreću.

In From the Cold

Foto: Facebook / In From the Cold

Sa dotičnom obradom, dakle, idu i još dva paketa rifova, identičnih svojstava i karaktera, prikladno konfuzan cover i prilika da se recenzija brzo završi, jerbo čitanje teksta o izdanju ne treba da bude duže od slušanja istog, jelte.

Kao i sam bend, ovaj EP je stvar uz koju se reč „kompromis“ ne kači. On je prava refleksija karaktera i nepoljuljanih stavova jednog specifičnog i ubitačnog benda, koji, kako mi se čini, i ne dobija kredita koliko zaslužuje.

Kao i sam bend, ovaj EP je stvar uz koju se reč “kompromis” ne kači

Ko ih je gledao live, primetiće da je ono što je isporučeno na The Unknown Lives vrlo blisko, gotovo identično njihovim živim nastupima, što je raritet svoje vrste i još jedna stavka koja ITFC izdvaja kao specifičan entitet i koji ili volite ili ga zaobilazite. Jednostavno, ovo nije za svakoga. Ne treba ni da bude. Nikako. OK, daj album sada!

In From The Cold – The Unknown Lives spisak pesama:

1. The Unknown Lives
I – Invoking Drums Of War
II – Lair Of Leptyrcon
2. Vraćam se dole (Bjesovi cover)
3. 2 Live 4

In From the Cold - The Unknown Lives
Produkcija74%
Originalnost76%
Vizuelni identitet77%
Uverljivost88%
79%Finalni utisak

Komentari