(VIDEO, FOTO) Čista desetka: Leprous i ekipa opravdali očekivanja!

Raport prosleđen komandi SMP-a, od strane izviđačkog dvojca iz formacije istog, počinje i završava sa jednostavnim zaključkom da je veče bilo apsolutni uspeh i fanovi u nama jednoglasno daju događaju ocenu 10/10. Takvu ocenu će dati i naši pravi identiteti, piskaralo i fotograf!

Imajući u vidu da ja u najmanju ruku ne volim Leprous (da ne upotrebim neki teži izraz), te da još manje volim sve sa prefiksom PROG, svakako je jasno da sebe smatram “pravovernim” i da ovakvu upotrebu instrumenata (kakvi god oni bili, jer je žica na nekim gitarama bilo i previše), smatram nekom vrstom jeresi. Bar kada se sve stavlja pod kapu na kojoj piše ROCK/METAL. Još kada dođosmo ispred mesta dešavanja gde apsolutno ništa nije moglo da ukaže da se tu, baš tu, dešava bilo kakav koncert, bio sam spreman da zalijem sa po’ kile pljuvačke sve vezano za predstojeći koncert.

Međutim…

Ulazak u malu salu Doma omladine zadaje prvi šut u ja*a mojim sumnjama. Prva predgrupa, Rendezvous Point, skoro pun prostor, zvuk perfektan, svirka ekipe takođe, nastup sjajan, ljudi prate bend kao da su oni zvezde večeri. Ja u čudu gledam Miciku (fotograf SMP-a), gleda ona mene, trk za šank po pivo. Jimmy oduševljen. Tačka. Po svim parametrima – odlično. Bend silazi sa bine, ja im skačem na glavu za minut priče, iz koje se moglo zaključiti da su oduševljeni prijemom i da je publika bila fenomenalna. Kupim potom i CD, pokupim par potpisa i slikam se sa njima. Treba dalje nešto da se kaže?

randezvous-point

Kratka pauza i kreću Sphere, meni nešto bližeg sounda. Copy/paste teksta od gore. Sound iz mog ugla možda i najbolji te večeri, tonci su se sjajno izborili sa 8-string gitarama, Sphere ubojiti, tuku kao Sveti Ilija, atmosfera sjajna, prijem kod publike takođe, bla, bla. Sve u superlativima, a video snimci su tu da to i protvrde.

Pauza, pa Leprous. Nemam nameru uopšte da zamlaćujem čitaoce statističkim podacima i sličnim naricanjima koje iz dna duše ne podnosim u izveštajima, već ću se fokusirati na ono što je zaista bitno i značajno. Leprous su top bend. Pristup, kvalitet svirke, kvalitet nastupa u svakom smislu potvrđuju moju tvrdnju. Svaki milisekund njihovog performansa je bio vrhunski, bez i jednog loše potrošenog trenutka. Zvuk sjajan, ali ništa bolji od prethodna dva benda, što očigledno govori još štošta pozitivnog o momcima iz benda. Čak bih se usudio da kažem da posle ovoga možda zaslužuju i veću pažnju nego što je dobijaju. I zapamtite, ponoviću još jednom: ovo piše osoba koja Leprous niti voli, niti sluša. Ono što su oni svojim fanovima pružili je jednostavno bilo fenomenalno i da je trajalo do jutra, atmosfera ne bi pala. Kapa dole i naklon bendu. Velikom bendu svakako. Jednostavno nemam više šta da dodam.

leprous-23-10-2015-milica-cvetkovic20

Za kraj, reč dve o publici i organizaciji. Sala puna, zvuk sjajan, bendovi superiorni. Ako oprostimo manjak propagande uoči koncerta, organizacija može komotno da dobije takođe 10ku. Ako je nešto škripalo, nije se primetilo i samim tim nije ni bitno.

Publika? Sjajna. Činjenica da su sve bendove maksimalno ispoštovali, što iz razgovora sa nekim muzičarima to mogu lično da potvrdim, jasno govori da je u ovom slučaju publika zaista bila fenomenalna i da je razmena energije i filinga na relaciji između nje i bendova tekla nesmetano, na obostrano zadovoljstvo.

Da li ću početi da slušam Leprous nakon ovoga? Ne. Not my cup of tea. Ono što se trajno promenilo vezano za njih, je to, da ću od sada zaista da ih poštujem. Stvarno zaslužuju to. Ostalim bendovima predstoji da se još malo dokažu, ali sudeći prema viđenom, ne bi trebali da imaju problema sa tim. Uopšte.

Dakle – 10/10. Veče za pamćenje.

Komentari