(FOTO) Ritual ludila: Brujeria zapalila Novi Sad

Ponedeljak, sjajan dan da se ništa ne radi. Ništa bolje nego vreme provedeno sa prijateljima uz kafu, laganu konverzaciju i poneku posetu sajtu RHMZ. No, ovaj ponedeljak specifično imao je drugačiji finiš, mnogo bolji nego neki prosečan običan ponedeljak – Brujeria je u ravnici.

    • Nastupili: Brujeria + Atomski rat
    • Lokacija: SKCNS Fabrika, Novi Sad
    • Datum: 24.07.2023.
    • Tekst i fotografije: Igor Stanić
    • Copyright: SMP, 2023.

Novi Sad je ponovo domaćin ovom unikatnom entitetu. 2018. ova ekipa je gostovala na Explosive bini EXIT Festivala i nakon pet godina, eto nama solo koncerta. Generalno, ne mogu da kažem da sam poznavalac rada Brujerie, ali mi se učinilo da im intimnija atmosfera više odgovara nego festivalska, jer je i doživljaj bio drugačiji, meni lično dosta bolji. Jako me je zanimalo kako će Brujeria ovo da iznese i moram priznati da smo doma otišli stoprocentno zadovoljni. Utisak je samo malko poremetila činjenica da trud kako benda, tako i organizatora nije krunisan većom posetom, ali sa druge strane, sledbenicima kulta Brujerie nije smetao koji kvadrat slobodnog prostora više, jer je prostor bio adekvatno iskorišćen za energetsko pražnjenje nekolicine najtvrdokornijih fanova. Zna se i kako. Za nas koji smo bili tamo sve je funkcionisalo onako kako treba.

Da se ne zaboravi, događaj je otvoren od strane domaćeg benda Atomski Rat, koji su, iz onoga što sam čuo i video relativno korektno odradili svoj deo posla, iako nisu u potpunosti uspeli da animiraju tada pristune ljude. No, to je povremeno prokletstvo predgrupe, sa tim se živi, a u CV-ju ipak ostaje da su svirali sa jednim poznatim imenom.

Kada se sve sabere, Brujerija nama odlična, ponedeljak ispunjen, a u petak nas već čekaju još dva velika benda svetske scene, pa se vidimo.

Komentari