(FOTO) Steve Vai u Beogradu: Legendarni gitarista ostavio publiku bez daha

Poseban je osećaj prisustvovati koncertima gospodina Steve Vaija. Njegovi nastupi nikada nisu uobičajeni. Ni ovaj nije bio. Uvek nasmejan i raspoložen, uvek u pratnji vrhunske ekipe, ova legenda gitarske muzike garantuje neverovatan doživljaj.

    • Nastupio: Steve Vai
    • Lokacija: MTS dvorana, Beograd
    • Datum: 27.04.2023.
    • Tekst i foto: Igor Stanić
    • Copyright: SMP, 2023.

Ne mogu, niti hoću da prepričavam ceo koncert, zbog logističkih problema prevoza i na moju veliku žalost, morao sam napustiti salu pre kraja, ali ono što sam čuo i video je ostavilo izuzetno snažan utisak. Virtuozo je za to vreme besprekorno vodio svoj šou, dok je interakcija sa publikom u svakom momentu bila lagana i nepretenciozna sa njegove strane. Činjenica je da svaki njegov koncert odaje utisak da se publika našla na nekoj vrsti mentalne/duhovne terapije. Pričati o njegovom sviračkom umeću je apsurdno, jer je on jedan od najvećih svih vremena, sa dugom karijerom u okviru koje je izgradio i zadržao sopstveni identitet.

Ostao sam uskraćen za celovitost ovogodišnjeg nastupa, ali događaj je dokumentovan kroz nekolicinu fotografija koji su moj skroman doprinos arhiviranju ovog sjajnog događaja.

Ko bio nije, zaista je propustio jedan koncert koji nas je podsetio da nam je duh još uvek živ i pored svih višedecenijskih nedaća.

 

 

Komentari