(FOTO) Veče ruskog metala u Beogradu: Entuzijazam koji zlata vredi

Naredba je jasna i ne odbija se kada dolazi sa vrha, a vladajuće telo SMP-a kaže da Jimmy mora da ide na veče ruskog metala. Lokacija na kojoj je trebalo da se pojavim je odveć poznati klub Fest u Zemunu. I pojavi se Jimmy i pogleda 66,6% učesnika jerbo je takva veza velikog grada sa provincijom nedeljom. Međutim, i to beše dovoljno da se izvuku opšti zaključci, uhvati par fotki i uživa u elitnom ruskom metalu.

  • Nastupili: SatanaKozel, Welicoruss, Grai
  • Lokacija: Klub Fest, Zemun / Beograd
  • Datum: 01.10.2017.
  • Tekst i foto: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2017.

Da je Jimmy neki poznavalac ruskog zvuka – pa i nije. Welicoruss je znano ime, čak je moja malenkost i recenzirala album svojevremeno. I na bini skromne kvadrature su bili zaista sjajni. Al’ majku mu, to je nekako bilo i očekivano. Ta ekipa ima dobru reputaciju iza sebe i sve što se o njima priča je tačno. No, pre njih pogleda Jimmy i SatanaKozel. Pošten nastup takođe. Stil ne bih da komentarišem, nikada niš’ nisam ni slušao takvo, ali da je bend uradio sve kako treba i otvorio veče kako dolikuje – jeste. Treći bend, Grai, je morao da se propusti, zvonilo piskaralu za prevoz, ali ako je sve bilo kao i sa prethodna dva benda, proglasićemo veče uspešnim.

Solidna posećenost (zapravo, iz mog ugla, dosta veća od očekivane), jako dobra atmosfera, fanovi zadovoljni. Šta ćeš više? Na kraju, kada se sve isprocesira, ispade da možda izbor lokacije i nije bio toliko loš. Ne kažem ovo misleći na tehničku stranu, već više zbog neosporno dobrog filinga dešavanja.

Čestitke bendovima, publici, organizatoru i osoblju kluba. Ponekad čisti entuzijazam i malo truda zlata vrede.

Komentari