(FOTO) Ensiferum i ekipa u Beogradu: Vikinška metal žurka za pamćenje!

Legendarni finski folk metalci Ensiferum nastupili su u okviru svoje Return of the One Man Army turneje i u našim krajevima, preciznije u beogradskom Domu omladine. Društvo su im tom prilikom pravili italijanski death metal sastav Fleshgod Apocalypse i danski folk/viking bend Heidra, a kako je sve to izgledalo, pogledajte na fotografijama koje je zabeležila naša Jelena Katanić.

  • Nastupili: Ensiferum + Fleshgod Apocalypse, Heidra
  • LokacijaDom omladine, Beograd
  • Datum: 14.04.2016
  • Foto i utisci: Jelena Katanić
  • Copyright: SMP, 2016.

Ono što je najzanimljivije u slučaju ovog paketa bendova je činjenica da su svi oni veoma dobro primljeni među srpskom publikom. Heidra je otvorila koncert, a na mnoge prisutne ostavili su veoma jak utisak, i u potpunosti su iskoristili svojih pola sata da nam se predstave u najboljem svetlu. Detalj koji je takođe bio pozitivan vezano za ovaj sastav je da je ekipa bila veoma druželjubiva i raspoložena za priču sa fanovima nakon koncerta.

Heidra (Foto: Jelena Katanić)

Fleshgod Apocalypse očigledno imaju sasvim solidnu fan bazu na našim prostorima. Dobar deo publike izgleda da je na ovaj koncert došao upravo zbog njih, sudeći po činjenici da su ih mnogi više nego korektno ispoštovali, i pevali sve pesme sa bendom. Njihov nastup bio je vizuelno verovatno i najzanimljiviji to veče, jer je ekipa nastupala u venecijanskim kostimima, a tako nešto nismo u prilici da vidimo baš svaki dan.

FleshGod Apocalypse (Foto: Jelena Katanić)

Na kraju, headlineri Ensiferum opravdali su status jednog od najboljih folk metal bendova svih vremena. Sala je tokom njihovog nastupa bila skoro puna, a energije kako sa bine, tako i iz publike, nije nedostajalo tokom celog nastupa. Sasvim je izvesno da su ovim nastupom zadovoljni svi prisutni, a i da je bend Srbiju i Beograd napustio sa veoma pozitivnim utiscima.

Ensiferum (Foto: Jelena Katanić)

Ovom prilikom treba pohvaliti i organizatore koncerta zbog ispoštovane satnice, što je bio još jedan pokazatelj da se sve može kad se hoće, a i da je vreme da se i mi naviknemo na poštovanje pravila kada su te stvari u pitanju.

Komentari