Ćuprijsko-niški industrial noise ambient dvojac Third I predstavio je nedavno dva spota urađena za numere „Show me your fear“ i „It will end in silence“. U pitanju su pesme sa njihovim prošlih izdanja „Horor audio drama“ i „Everyday Madness“.

Kako Nenad i Peđa navode, spotovi su nastali neplanirano.

– Spotove je uradio Mihailo Dragojević koji je završio likovnu akademiju i sam je aktivan na mnogim poljima umetnosti. Između ostalog bavi se tetovažama, filmom, fotografijom ali i eksperimentalnom muzikom sličnom našoj pod imenom Medulla Mactabile Maculae tako da nije ni čudo što je do ove saradnje došlo. Mihailu se jako dopalo to što radimo i poželeo je da uradi spotove za neke pesme. „Show me your fear“ i „It will end in silence“ su mu bile najinspirativnije. Nama je drago što su na ovaj način pesme dobile ne samo jednu novu dimenziju, već su i ponovo skrenule pažnju na dva izdanja koja su nama lično jako draga. Svakako lepo je videti nečiji konkretan doživljaj naše muzike – kažu momci iz benda.

Pitali smo i Mihaila kako je on doživeo ove pesme i zašto se baš za njih odlučio.

– Third I je bilo spontano otkriće za mene na više nivoa… Gledajući albume, nazive pesama i samu muziku dve pesme su mi privukle pažnju. Želeo sam da uradim pozitiv i negativ za celinu jer jedno bez drugog ne ide, zato sam i izabrao dve totalno različite pesme po svemu različite, tako sam ih i prikazao – rekao je Mihailo.

Više o bendu možete saznati na zvaničnoj web i Facebook stranici, a spotove pogledajte ispod:

(SMP)

Komentari