Zbog opšte poznate situacije sa pandemijom korona virusa, ove godine Explosive bina na Exit festivalu biće održana u nešto drugačijem obliku. Naime, stejdž će biti postavljen u okviru Explosive puba sa isključivo domaćim bendovima, što nas kao portal koji primarno prati srpsku metal scenu, posebno raduje.

„U nešto drugačijoj formi, dobro poznati šanac na Tvrđavi ugostiće: NBG, Proleće, DMT, Casillas, Fiskalni račun i Nagön, zatim Forgotten Scream, Centurion, Obscured, Infest, Alitor, Bombarder, First Flame, Ground Zero, Reflection, Mind Prison, Bronze i св:Псета, te Mud Factory, Scaffold, Hill, Motorcharge, Quasarborn i Overdrive“, saopštili su organizatori.

Takođe, pored bendova, biće održane i propratne akcije, merch štand, DJ performansi itd.

Podsetimo, 20. izdanje EXIT festivala biće održano od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Dozvola za održavanje festivala

Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta. Uslove za organizovanje festivali su ranije predstavili kroz bezbednosni protokol Safe Events Serbia – ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa Kovid-19, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu. Protokol je zasnovan na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv, a sami festivali postaju najbezbednija mesta okupljanja u zemlji.

„Prvo su dozvole dobili festivali koji se održavaju u junu i julu – Arsenal i EXIT, dok će ih avgustovski festivali – Lovefest, Beer fest i Nišville dobiti u najskorijem periodu“, ističe se u saopštenju koje smo dobili.

Explosive Pub Exit Festival 2021

(SMP)

Komentari