Dušan Arsenov je gitarista kovinskog benda Enjoy Sarma, koji je sa ekipom oformio još 1991. godine, kada su urađeni i prvi demo snimci. Bend je tokom narednih 10 godina bio jedan od najpopularnijih domaćih metal bendova, objavivši dva studijska albuma. Nakon duže pauze, treći album izlazi 2014. Iako su nedavno najavili prekid rada, Arsenov sa novom ekipom trenutno radi u studiju na novom singlu. Takođe, Dušan se bavi i tetoviranjem od 2003. godine, a u Smederevu drži studio Tattoo Art 026.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Pored bendova/albuma koje sam izdvojio, želeo bih pomenuti još nekoliko bendova koji su po mom mišljenju izbacili OK albume, a to su Downstroy, Alister, Rapid Force, Violent Chapter, Magma…

Warriors – Warriors (Attic, 1984.)

Svaka čast ovom bendu sa naših prostora! Ovako se komponuje, što bi rekao Goran Bregović, bolje da liči na nešto nego ni na šta (smeh) Jeste aranžmanski kopija bendova tog vremena i istina je da ništa novo nisu stvorili, ali je snimljen album koji će trajati! Ovo nikad ne zastareva…

Alogia – Priče o vremenu (One, 2002.)

Meni je njihov debi album odličan po svim aspektima i ovom prilikom im preporučujem da se vrate na ovaj fazon jer nema potrebe pratiti modu. (smeh)

Deadly Mosh – Hellsound (Miner, 2012.)recenzija

Wow! Odličan kragujevački thrash metal sastav i album iz 2012. Skoro nisam čuo nešto ovako kvalitetno od naših novijih bendova, pa još i debi album! Ovako se servira thrash metal! Zaista, svaka čast!

Komentari