O kakvom je projektu reč, najbolje svedoči činjenica da je tema na našem forumu bila zatvarana, uništavana, a projekat ismejavan (sa jedne strane), a zatim posećena, aktivna, projekat hvaljen i podržan (sa druge)

  • Žanr: Avantgarde / Art / Prog Metal
  • Izdavač: Demo CD, 2007.
  • Web: Perun-music.estranky.cz
  • Piše: Nebojša Lakić

Došlo je vreme da vam konačno predstavimo legendu avantgardnog podforuma YuMetal.net-a, Nikolu Miloševića i njegov projekat Perunko. O kakvom je projektu reč, najbolje svedoči činjenica da je tema na našem forumu bila zatvarana, uništavana, a projekat ismejavan (sa jedne strane), a zatim posećena, aktivna, projekat hvaljen i podržan (sa druge). Gde bih se ja tu uklopio, ne znam. Znam samo da nešto poput ovoga do sada nikad nisam recenzirao.

Pesme i njihova koncepcija staviće na test svakog recenzenta. Sabran čovek reći će kako je ovo preterano nebulozno, bubanj programiran tako da ga nije moguće „uhvatiti ni za glavu, ni za rep“, akustične gitare pričaju jednu, klavir i vokal drugu i treću, i na kraju električna gitara četvrtu priču… Produkcija skromna, kompjuterska. A opet, morate se zapitati malo, jer ovo je ipak neko snimao, pustio u javnost, i poslao medijima na recenziranje. Što će reći da stoji iza konačnog rezultata.

10 pesama, oko 40 minuta muzike na ovom je disku. Kako Nikola kaže, pokušao je da kroz staroslovenske motive u lirikama opiše teme koje su i danas aktuelne, ali i da opiše svakodnevni život tog vremena. A muzički, „pesme se baziraju na metal osnovi sa elementima klasike, renesanse, čak zalaze i u modernu avangardu“. To su njegove reči, a naše su – batalite ovu priču, posetite sajt projekta, downloadujte štogod, i sami dajte svoj sud.

Spisak pesama:

1. Prologue
2. Vila
3. Atila
4. Bojište
5. Mag
6. Izgubljena Zemlja
7. Uzdićićemo Se
8. Slavlje
9. Spirits of the Old Serbia
10. Duh Prošlosti

Komentari