Evergrey u Srbiji, part 2! To bi bio sasvim dovoljan razlog za slavlje, da nije negativne atmosfere koja je okruživala kompletan događaj, tj. krah najavljivanog i sa nestrpljenjem očekivanog Castle Festivala, koji se trebao održati na smederevskoj tvrđavi od 1-5. jula.

  • Piše: Nebojša Lakić
  • Copyright: SMP, 2008.
  • Nastupao: Evergrey
  • Lokacija: SKC, Beograd
  • Datum: 05.07.2008.

Terra Nostra se ovim koncertom odjavila do daljnjeg, što se tiče dovođenja stranih bendova u Srbiju, jer propast Castle Festa, i posle toga Judas Priesta na beogradskom Tašu, dovoljni su razlozi za takvu odluku.

Švedski dark progresivci su, međutim, ipak iskoristili priliku da barem odrade solo koncert, pa da iz Beograda produže na Metal Camp u tako-blizu-a-tako-dalekoj Sloveniji. Tako da smo dobili Evergrey, ali ne baš u sili i slavi što se opreme tiče (Sacramental Blood reklamne opne na bas bubnju najbolje opisuju situaciju), međutim, ništa od svega toga nije umanjilo kvalitet nastupa! Ovaj sastav čine prekaljeni muzičari, a opušten pristup ovom koncertu odgovarao je kako njima, tako i veoma raspoloženim fanovima. Set lista je bila prilagođena publici, bez obzira što je već trebalo krenuti sa promocijom novog albuma (Torn), pa smo pevali i skakali uz „Recreation Day“, „Rules of the Mind“, „Blinded“, „Mark of the Triangle“, „I’m Sorry“, „A Touch of Blessing“ i druge, uz straight-from-the-heart izvedbu, u kojoj se osećala bliskost sa publikom kakvu pravi fan iz iste samo poželeti može. Prirodno, spontano, opušteno…

Oko 200 ljudi prisustvovalo je koncertu, ali i svemu što je usledilo posle, jer čekajući kombi sa Metal Campa, Tom i ekipa su svesrdno delili autograme, slikali se sa fanovima, pričali, i gde ne pomenuti – pošteno pili! Retko kad sretoh družinu koja ne gleda šta je u flaši pre nego što je u sekundi iskapi! Bez sumnje, bio je to jedan divan događaj, fenomenalan koncert, pa bi bilo kakav konkretniji zaključak od toga bio potpuno suvišan.

Komentari