Bendovi Downstroy, The Trigger, Kamenolom, Frozen Moonlight, Nuked Mind, Northern Revival, Strahor, Fernando Colunga Ultimate Experience i Progon, predstavili su ovih dana novi materijal.

Kikindski groove metalci Downstroy prošlog meseca su proslavili 15 godina postojanja i tom prilikom objavljen je  spot za numeru „Don’t Hide Away“ sa aktuelnog EP izdanja Clone. Video je sastavljen od snimaka iz arhive samog benda i prati dešavanja od 2004. godine do današnjih dana. Za montažu i edit bio je zadužen Mihajlo Obrenov (Dreddup). EP je snimljen u studiju benda, a isti je miksao Dražen Kecman (studio Cirith Ungol).

Beogradski metal sastav The Trigger objavio je spot za pesmu „What Have We Become“. Ovo je drugi video singl sa predstojećeg albuma The Time of Miracles, koji će nemačka izdavačka kuća Massacre Records objaviti 26. jula ove godine. The Time of Miracles je četvrti album grupe, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Video za „What Have We Become“ dolazi iz radionice MA Studija. Njihov tim je stihove pesme, koji govore o gubljenju vere i suočavanju pojedinca sa svojom tamnom stranom, povezao sa biblijskom pričom o Kainu i Avelju.

Nedelju dana nakon objave drugog singla, „Valhala“, beogradski heavy metal bend Kameonlom objavio je još jednu pesmu – „Povratak“. Kako kažu, ovo je njihova prva pesma sa istorijskom tematikom i tema je smeštena u konkretnom trenutku u prošlosti, a slušaocima ostavljaju da pogode o čemu se tačno radi.

Numera je snimljena u Studiju Blaze, Miloša Mihajlovića, koji se takođe potpisuje i kao producent. Iz benda najavljuju da će preko leta raditi na novom materijalu, pa bismo nove pesme mogli da očekujemo na jesen.

Novosadski symphonic metalcore bend Frozen Moonlight singlom „Embers“ najavljuje EP Afterglow, koji je planiran za 2. novembar. Materijal je sniman kod Rodoljuba Raičkovića (koji je ujedno i basista benda) u Inđiji, a miksao ga je i masterizovao Dejan Ilić iz Novog Sada.

Smederevski metal bend Nuked Mind uskoro objavljuje drugi album na kojem su drastično promenili žanr iz groove/HC-a u thrash metal. Nadolazeći album Face The Reality najavljuju pesme „Feed the Fire“ i „Master Your Mind“.

Northern Revival, stoner heavy rock bend iz Novog Sada, izbacio je lyric video za pesmu „BPB“. Numera je peti i poslednji singl sa EP-a Electric Power Supply objavljenog u januaru 2019. digitalno za 1001 Stoned i kao kasetno izdanje za Librarion Records. Izdanje je snimano tokom leta 2018. u Piknik studiju u Novom Sadu, a miks i master potpisuje Miroslav Majkic aka Gos’n Bandar.

Strahor, black metal projekat iz Lebana, predstavio je singl „Prvi zimski dan“, koji najavljuje drugi studijski album Koledo koji će u oktobru biti objavljen za Barbatos Productions (Rusija), te srpske Librarion i NAV Records. Na albumu će se naći ukupno šest pesama.

Fernando Colunga Ultimate Experience (skraćeno FCUE) je nastao kao projekat trojice drugara iz Požarevca u februaru 2010. godine, a prvobitno je zamišljen kao fun/grindcore bend koji bi se bavio parodiranjem latinoameričkih sapunica. Ideja za naziv ove muzičke skupine je proistekla od imena najpoznatijeg Latino glumca kod nas – Fernanda Kolunge. FCUE je tokom juna 2019. potpuno neočekivano postao popularan u Meksiku i još nekim latinoameričkim državama zbog svog imena. U veoma kratkom periodu se fan baza na Facebook stranici uvećala sa 200 na preko 6.000 pratilaca. Članovi benda su rešili da se novim poštovaocima zahvale na najbolji mogući način – novim singlom. Stoga je numera „Inhale My Misery“ snimljena tokom prve polovine juna u studiju Inferno gitariste Stefana Milenkovića, dok je za miks i mastering bio zadužen Javier Belial iz Meksika.

Novosadska death metal petorka Progon predstavila se prvim demo snimkom za pesmu „Destroy the Enemies“, koju možete poslušati ispod.

(SMP)

Komentari