(FOTO) EXIT Fest 2019 dan treći: Komarci, Greta Van Fleet i nezaustavljivi Siberian Meat Grinder

Dan je treći na tvrđavi. Komarci su se nameračili da nas žive pojedu, ali mi smo uporni da se probijemo kroz vrelinu tela i zvuke elektronike i dosegnemo našu zajednicu na Explosiveu.

  • Nastupili: Greta Van Fleet, Total Chaos, Spermbirds, Ponor, Siberian Meat Grinder…
  • Lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad
  • Datum: 06.07.2019.
  • Tekst: Jadranka Stanić
  • Foto: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2019.

Dočekuje nas Bronze, a za njima nam se svom snagom predstavio i Ponor. Veterani Spermbirds nam još jednom pokazuju kakav je duh punka, jer su energija i dobra svirka vrcali sa bine ka publici, koja je to spremno dočekivala i uzvraćala pevanjem, skakanjem i dobrim raspoloženjem. Ali radoznalost nas i danas vuče put Main stagea, na mlađahnu RNR atrakciju zvanu Greta Van Fleet.

Bend koji je napravio veliki bum na svetskoj sceni, kako svojim retro soundom, tako i retro imidžom, u najavi je obećavao dobru zabavu. Gužva na Mainu je bila na zavidnom nivou i videlo se da tu nije niko zalutao, svi su čekali baš GVF. Izlaze na binu, masa se uzbuđeno ustalasala, svirka je vrhunska, vokal vrlo specifičan, a ređaju se dobri rifovi. Nastavljala sam da stojim u masi, pesmu za pesmom, u konstantnom iščekivanju da se nešto desi. Da me ponese pesma, da čujem taj zapaljivi refren koji će da me kupi. Ali, to se jednostavno nije desilo. Ispred sebe, daleko na bini, imala sam bend koji je trenutno u žiži. Ali za uho mi nije zapalo ništa, nisam čula gde pesma počinje, a gde se završava. Sve to na stranu, iz nastupa GVF se iskristalisala jedna izuzetno lepa činjenica, a to je da vidimo povratak mladih u prve redove na pravoj rock svirci.

Po povratku vidimo da su na Explosive bini sada Total Chaos. I ponovo rafalna paljba punka. A onda apsolutni pobednici, zvezde večeri – Siberian Meat Grinder! Nisam sigurna šta me je tačno više oduvalo – svirka, nastup ili odlične pesme. Od početka do kraja ovaj bend vlada binom i umarširava žestoko u naša metalska srca.

Ono što je isplivalo kao najjači utisak ove večeri je da Explosive bina tri dana zaredom nije imala apsolutno nijedan promašaj, a sa tim utiskom, pobegli smo u pravcu kuće, jer smo počeli da gubimo rat protiv komaraca.

Komentari