(FOTO) Whitesnake u Beogradu: Zmije jače od potopa

Dolazak benda Whitesnake u bilo kojoj inkarnaciji u Srbiji gotovo da ima status državnog praznika, a ta činjenica je rezervisana za mali broj bendova koje bi domaći fanovi, raznoraznih profila, mogli da gledaju dva do tri puta mesečno. Znači, predstavljati gospodina pod imenom David Coverdale je krajnje nepotrebno, jer je šansa da pri pomisli na reč frontmen prvo pomislite na njega vrlo velika. Još uvek enormno harizmatičan, gospodar stejdža je i ovoga puta dokazao da malo rvanja sa glasom i mikrofonom ne može da utiče na atmosferu koncerta kada je razmena energije na relaciji bend – publika konstantna i na pravom nivou.

  • Nastupili: Whitesnake + Nikola Pejaković Kolja
  • Lokacija: Stadion Tašmajdan, Beograd
  • Datum: 27.06.2019.
  • Tekst: Igor Stanić
  • Foto: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2019.

Operaciju “Tašmajdan” je pod njegovom komandom izvela ekipa prekaljenih muzikanata, na čelu sa gitarskim dvojcem koji čine Reb Beach, Joel Hoekstra i bubnjarska legenda, Tomy Aldrige, čiji je CV zapravo presek jedne ere u rock muzici. Dakle, sjajna atmosfera, set lista bez velikih iznenađenja, jer kada kao adute imaš neke od najvećih hard rock hitova u istoriji, sastaviti jednu adekvatnu i nije neki problem. Zapravo, jedina anomalija je izostanak „Fool For Your Loving“ i izostanak sreće da koncert prođe bez vremenskih nepogoda, tako karaterističnih ovog leta za zemlju Srbiju.

Međutim, zaista ništa nije moglo poremetiti tok koncerta. Kapa dole zvezdama na demostraciji profesionalizma. U krajnjem slučaju, ništa drugo od Whitesnake nismo ni očekivali, iako je sasvim izvesno da bi brojni drugi bendovi, manji i veći od Whitesnakea, sigurno prekinuli nastup posle potopa koji je zadesio Beograd to veče, što ovaj sastav dodatno svrstava u red istinskih legendi posvećenih onome što rade, kao i svojim fanovima koje nisu hteli ostaviti razočarane zbog eventualnog kraćeg nastupa.

Za kraj, imajući u vidu profil publike i muzike koju SMP zastupa, ostavio sam meni jedinu stvar koja je mogla drugačije da se reši. Možda i ne, tom temom ćemo se pozabaviti posebno. Naime, koncert je otvorio Nikola Pejaković Kolja, koji, iako beskrajno simpatičan i nadasve talentovan, sa ekipom koja sjajno svira,  možda nije bio pravo rešenje za otvaranje koncerta jednog hard rock benda. Osim u slučaju da zemlja Srbija nema da ponudi ništa kvalitetnije na polju tvrđeg gitarskog zvuka. Tu dilemu ćemo ostaviti za neku drugu ozbiljnu raspravu.

Dakle, još tri boda u gostima za Whitesnake i zlatna plaketa za publiku. Vrhunski provod za sve na Tašu!

Komentari