Bendovi Organized Chaos, Centurion, Nemesis, Twisted Tales, Infest, Vellayah, Remedy, Moon i Komo, predstavili su ovih dana novi materijal.

„Big Boy“ naziv je novog singla progressive metal sastava Organized Chaos. Materijal je producirao David Maxim Micić, a za efektan video zadužen je Ivan Tabaković (Red & Blue Studio). Singl najavljuje novi album koji je u pripremi.

Beogradski heavy/ethno/prog metalci Centurion nastavili su sa predstavljanjem pesama sa debi albuma čiji se izlazak očekuje ove godine. Još dva singla su dostupna za slušanje, a u pitanju su ponovo snimljene numere „Odmazda“ i „Virtualno ognjište“. Miks i produkciju uradili su Luka Matković i bend.

Melodic death metal bend Nemesis objavio je singl „Dead End“, za koji je snimljen i zvanični video spot. Za video, snimanje i editing zaslužni su On-set studio, odnosno Magdalena Stanković i Stefan Tasić. Numera je snimljena u studiju Citadela.

Twisted Tales je nakon sedam godina pauze objavio singl „Bittersweet Sorrow“. Video potpisuje Ivan Stefanović, a motivi koji se kroz isti provlače su preuzeti sa omota predstojećeg albuma, za koji je artwork radio njihov dugogodišnji saradnik Maggot Meister iz All Things Rotten. Pesmu su, kao i ceo album, snimili u svom Twisted studiju. Ovim lyric videom sastav najavljuje drugi full-length album Bringer of Woe, koji će se pojaviti početkom maja.

Infest je ovih dana predstavio pesmu „Legija“, sa tekstom na srpskom jeziku. Numera će se naći na maxi EP-u Under the Sign of Legion, čiji se izlazak očekuje tokom ovog meseca. Spot je zabeležila Unlimited Design ekipa.

Metal projekat Vellayah, iza kojeg stoji Milan Velaja (Bijeljina, RS), digitalno je objavio EP A New Beginning, kog čini šest numera. Kao glavne uzore, Velaja navodi bendove kao što su Trivium, Machine Head, Lamb Of God i Gojira u kombinaciji sa raznim drugim žanrovima ekstremnije muzike. Pored Milana koji je odsvirao sve instrumente, za produkciju i miks bio je zadužen Slaven Gužvić, dok je na omotu radio Stefan Vasić.

Beogradski groove stoner rock sastav Remedy predstavio je singl “Everything is Possible”. Pesma je drugi po redu singl sa predstojećeg albuma Ethiopian Mountains koji izlazi uskoro za Metropolis Records. Spot je snimio studio Fried.

Instrumentalni space rock trio Moon objavio je drugi spot sa aktuelnog albuma Maybe We’ll Come Back i to za pesmu „Mission“. Režiju i realizaciju spota potpisuju Miki Stanković i Marko Maksimović.

Banjalučanin Mićo Kostadinović i njegov bend Komo premijerno su predstavili spot za numeru „Metak“. Snimanje i montažu spota potpisuje Mišo Kojić. Pesmu je producirao i miksao Mićo, dok je za mastering bio zadužen Zoran Jurišić. Bend najavljuje dugosvirajući album, a očekuju se i koncertni nastupi.

(SMP)

Komentari