(FOTO) Bullet For My Valentine u Beogradu: Spektakl za sve pare!

Nakon rekordno brze (ras)prodaje ulaznica, lako je bilo pretpostaviti da će koncert nekada velike velške metalcore atrakcije, Bullet For My Valentine, biti uspešan i zanimljiv događaj. Manje više, obe pretpostavke su se ispostavile kao ispravne. Organizacija na nivou, vrlo dobra produkcija i jedna od najboljih publika ikada.

Ovaj poslednji faktor, fenomenalni fanovi benda, kompletnom događaju dali su poseban kolorit. Publiku proglašavamo za pobednika večeri. Ako ćemo iskreno, takva publika u kombinaciji sa bendom koji u rukavu ima adute u obliku hitova poput „Waking the Demon“ i „Tears Don’t Fall“ je garancija dobrog provoda. I bi dobar provod. Bilo bi nepristojno tvrditi da momci/ljudi nisu profesionalci i da ne rade svoj posao na visokom nivou. Ali istovremeno ne može se ni reći da su se pretrgrli u komunikaciji sa publikom, niti da su se preterano potrudili da daju koji promil više supstance ovako sjajnim fanovima. Mada, rekoh već, pošto su ti isti fanovi ionako izneli atmosferu koncerta na svojim leđima, sada nije ni bitno.

Da ponovim, nema nikakvih zamerki na sviranje i izvedbu. Čak, da budem iskren, ja lično sam bio pozitivno iznenađen koliko je bend kompaktan svirački. Istina, koncert nije ni trajao preterano dugo, mislim negde između sat i 10, i sat i 15 minuta, ali iz mog ugla, sasvim dosta. Vidim da se dužina koncerta negde navodi kao mana, ali imajuću na umu da je to omogućilo mojoj koleginici Jadranki Balaš (Hardwired Mgazine) i meni da pogledamo svirku u kompletu i ne trčimo na prevoz kao nagradu za to, ne bunim se. Satnica iz snova. Daću čak sebi slobodu da apelujem na sve organizatore budućih događaja da slobodno u razmatranje uzmu opciju o nešto ranijijm počecima koncerata.

Nemesis

Naravno, da ne zaboravim, koncert su otvorile dobro nam poznate lokalne devojke iz benda Nemesis. Kao pobornik prisustva domaćih bendova u funkciji predgrupa stranim headlinerima, bilo je zadovoljstvo gledati njihovu svirku pred priličnim brojem ljudi. Takođe, lepo je bilo videti da je ta ista svirka bila dobro primljena kod prisutnih. Ako se negde i provukla poneka mana u svirci, o tome nekom drugom prilikom, neka Nemesis uživaju u svom trenutku.

Kada se sve sabere i oduzme, mislim da je ovo jedan od najsupešnijih koncerata koji su se održali u proteklih par godina, gde je velika sala Doma omladine bila privremeni dom velikom broju izuzentno raspoloženih i vernih fanova koji su, ponoviću, atmosferu oterali u crveno. Topao doček BFMV su nagradili tehnički sjajnom svirkom, ali i malo hladnijim nastupom, što je samo sprečilo da koncert ponese epitet „nezaboravan“ ili „vrhunski“ umesto sadašnjeg „sjajan“. Kažem sjajan, jer da budem iskren, nisam od ovog benda baš puno ni očekivao, ali eto, pogreši čovek. Taman da provod sredom bude kvalitetan.

Komentari