Bendovi Eyesburn, Claymorean, Wolf’s Hunger, The Father of Serpents, Sides, Melissa, Northern Revival, Centurion, Y.O.X, te projekti Elune, Ironija, Vrisak i Strahor, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski povratnici Eyesburn izbacili su novi (live) spot za staru, ali uvek aktuelnu pesmu – „War Control“ sa albuma Fool Control. Kameru i režiju potpisuje Vuk Protić, autor mnogih spotova, poznat po radu u grupi Feud.

– Pesmu smo snimali uživo i dobili smo odličan spot. Prezadovoljni smo! Malo je čudan, ali izuzetan osećaj snimati video za pesmu koja je napunila 18 godina, a i dalje je aktuelna i muzički, a pogotovo tematski. „War Control“ nam je i dalje i te kako potreban – kažu Kojot i ekipa.

Lazarevački heavy/power metalci Claymorean predstavili su novu pesmu „Arioch, Knight of the Swords“, koja se kao bonus numera nalazi na srpskom reizdanju albuma Sounds From a Dying World (Miner Records). Produkciju i miks potpisuje Boris Šurlan.

Novosadska thrash/black metal skupina Wolf’s Hunger trenutno promoviše split izdanje sa ruskim sastavom Vedmak, te su pre nekoliko dana predstavili novu pesmu „Ave Nihil, Ave Nav“. O čemu se radi, proverite ispod.

Beogradski doomeri The Father of Serpents snimili su efektan video spot za pesmu „Snakeshifter“. Numera je snimljena u studiju Wave pod producentskim nadzorom Igora Lončara. Video je snimio Miloš Slavković (Hard Peak), dok je za edit spota takođe bio zadužen Lončar.

Djent/metalcore sastav Sides predstavio je novi singl „Quiet Soul“, koji je ujedno i ekranizovan u vidu lyric videa. Sides je osnovan 2015. godine u Beogradu, a ovaj bend čine ljudi koji imaju već dosta iskustva iza sebe svirajući u bendovima poput Deadrise, Violent Chapter, End of the Hunt, Blankfile, Virtue of the Vicious…

Grupa Melissa iz Prokuplja zabeležila je maksi singl (i spot) za numeru „Madness in My Head“. Melissa je osnovana davne 1986. godine. Pojedini članovi benda bili su fanovi grupe Mercyful Fate, te je grupa dobila naziv po kultnom albumu pomenutog benda. U drugoj polovini 80-ih oslonili su se na tri komercijalna demo snimka koja su odlično prihvaćena, naročito kada ih je u etar često puštao Studio B. Bend sa radom prestaje 1994. a originalni članovi Dejan Stojanović Dexter i bubnjar Ivan Miljković Ifta su 2017. godine odlučili da udruže snage sa dva daleko mlađa entuzijasta i započnu rad na novom materijalu. Ono što Melissa danas radi je približavanje metalcore i groove „right in your face“ rifa, svojevrsnog growla i true heavy metal korena kojima su ostali verni. Ovih dana završili su snimanje dve pilot pesme koje planiraju da izdaju kao vinil u ograničenom izdanju uz video klip „Madness in My Head“ u studiju Paradox u Smederevu, što je, kako kažu, uvod u ono što tek sledi.

Novosadski stoner bend Northern Revival i dalje aktivno promoviše EP izdanje Electric Power Supply, te je na red došla i ekranizacija pesme „Wear & Tear“ u vidu lyric videa koji možete pogledati u nastavku.

Beogradski heavy/ethno/prog metalci Centurion nastavili su sa predstavljanjem pesama sa nadolazećeg debi albuma čiji se izlazak očekuje ove godine. Još dva singla su dostupna za slušanje, a u pitanju se pesme „Hodočasnik“ i „Asistolija“. Miks i produkciju uradili su Luka Matković i bend.

Valjevci Y.O.X donose novi singl „Forever a Slave“ uz specijalno gostovanje Aleksandra Perišića, poznatog srpskog stand up komičara. Numeru je miksao i masterizovao Dražen Kecman (studio Cirith Ungol) iz Aleksandrovca.

Beogradski atmosferični melo-death metal sastav Elune predstavio je debi singl i spot za numeru „Song of the Seven Winds“. Elune je projekat koji čine dva člana i kako kažu, rad se može predstaviti u tri reči: melodično, atmosferično, poetično. Audio produkciju potpisuje Miloš Bjeloš, dok je za video produkciju bio zadužen Marko Miladinović.

Novu-staru pesmu imaju i Ironija iz Kragujevca. Originalna pesma „Tamne godine“, nastala je sada već daleke 2005. godine i tada je snimljena u izvedbi sastava IronicA. Rimejk pesme potpisuju osnivači benda IronicA – Ivan Radaković i Stefan Kovačević (Forever Storm) u želji da pesmu otrgnu od zaborava i pokažu koliko je aktuelna i danas. Snimanje/miks/master delo je lokalnog studija Blacksmith.

Vrisak, blackened/folk metal projekat iz Bezdana, predstavio je singl „Okot“. Kratka priča govori o zlu koje se uvuklo u jednu porodicu i eventualno dovelo do njene propasti. Vrisak za sada nema zvanično izdanje, a do sada su izbacili nekoliko singlova.

Lebanski one-man black metal projekat Strahor objavio je digitalno izdanje Ratnik koje čine dve numere, „Ratnik“ i „Son of Frost“. Ovo su poslednje numere koje će projekat promovisati do izlaska drugog albuma koji je u pripremi. Takođe, singl će kasnije ove godine biti objavljen i kao split izdanje sa projektom Paganus Diabolous čiji je idejni tvorac Mihajlo vokalno gostovao na pesmi „Ratnik“.

(SMP)

Komentari