Bendovi Khargash, Northern Revival, This Means War, Forgotten Scream, War Engine, Centurion, Glad, Eternity te Milutin Branković, predstavili su ovih dana novi materijal.

Khargash, solo projekat novosadskog muzičara Karolja Buraia Karčija (Obscured, ex-M.A.D:Goya) ponovo je aktivan! Naslednik fenomenalnog debi albuma Pathway Through Illumination iz 2012. godine biće EP Antagarthas Speaks Part I – Empathy Erased, čija se objava očekuje za Miner Records. Khargash je ovih dana predstavio najavni lyric video za numeru “Messiah“ koji je vizuelno sastavio Milan Von Stone.

Novosadski stoner/sludge bend Northern Revival predstavio je singl „Old Sparky“ sa izdanja Electric Power Supply, koje je u kasetnom izdanju objavio Librarion Records, dok je za digitalnu distribuciju zadužen 1001Stoned. Kao i do sada, spot je snimao/montirao Mihajlo Obrenov (Dreddup).

This Means War, beogradski groove/thrash metal sastav koji se povremeno oglasi singlom, objavio je pesmu „A.I.A.“, koja je zabeležena u studijima π³ i Wave. Pesmu je miksao i masterizovao Julius Velker uz pomoć Ivana Petrovića i samog benda.

Milutin Mića Branković iz projekta Soverdrive koji smo predstavili na našoj kompilaciji Serbia Goes Heavy 2, izbacio je singl “Storm“ koji je snimio i miksao Rhys Zacher u studiju Spinlight. Bubnjar na pesmi je Rhys Zacher. Inače, Branković živi i radi u Australiji.

Zrenjaninski metalcore bend Forgotten Scream objavio je spot za numeru „Exile“, povodom najave reizdanja albuma prvenca Changes, originalno objavljenog 2017. godine. Plan je da osveženi, ponovo miksani Changes bude objavljen 11. marta. Spot je bend odradio samostalno uz pomoć Miroslava Marinkovića i Nikole Lakovića.

Novosadski thrash/hardcore/metal trio War Engine objavio je spot za pesmu „Memories“, koja se nalazi na njihovom aktuelnom studijskom izdanju The Verdict iz 2017. godine. Kompletna radnja spota se mahom odvija u centru Novog Sada. U ulozi Isusa našao se Strahinja Janković iz benda Riverroth. Spot je osmislio i realizovao Dušan Mijolić, frontmen/gitarista benda.

Power metal dvojac u sastavu Dalibor Geczy i Ivan Radnić koji čine bend/projekat Eternity objavio je novi singl  “Garden Of War”. Ova pesma je prvi snimak nakon debi EP-a Lost In Time.

Beogradski ethno/prog/heavy metal sastav Centurion izbacio je drugi singl sa nadolazećeg albuma, pesmu „Ruka sudbine“.

„Ova pesma je posvećena svim prijateljima benda koji su uz nas sve ove godine. Pogotovo našim prijateljima koji nisu više među živima, ali su zauvek u našim srcima, kao i na ovom video snimku : Miloš Sandić Ognjen Petrović Jelena Knežević“, naveli su iz benda.

Niški hard’n’heavy metal sastav Glad izbacio je spot za pesmu „Kao nekad kad sam bio sam“, koja se nalazi na upravo objavljenom albumu Glad u izdanju One Recordsa. Snimatelj video spota bio je Aleksandar Videnović, dok produkciju istog potpisuje studio Nord Sverd. Na albumu se nalazi devet pesama i instrumental.

(SMP)

Komentari