(FOTO) Hammerfall u Novom Sadu: Besprekorna svirka u krcatoj Fabrici!

Hammerfall. Legende. Svaki superlativ koji bi se zalepio na njihov živi nastup bi bio opravdan. Sjajni, bez greške u svom poslu, sa vatrom koja još uvek gori. Snažno!

Dakle, kada se za koncert traži karta više, jasno je šta se sprema. Templarska fan baza je vrlo jaka na ovim prostorima (a gde zapravo i nije?), što se moglo videti i po okupljanju fanova ispred same Fabrike. Retko kada imamo prilike da vidimo takvu koncentraciju publike. To je bilo dovoljno da čak i predgrupa, brazilski bend Armored Dawn, ima ispred sebe zavidan broj duša, što nije bila privilegija ni nekih headlinera ove godine. Simpatična ekipa je korektno iskoristila svoj momenat i zadatak koji im je poveren su odradili besprekorno. Njihov sound je bio ok, za specijalnog gosta puna kapa.

Hammerfall. Kraj. Nema dalje. Profesionalizam. Vrhunski. Besprekorna svirka, u krcatoj Fabrici. Šibica nema gde da se baci, ali je zato vazduh pun energije. Energije koja frca iz svakog rifa, udarca bubnja, vriska publlike. Operacijom Novi Sad Joacim rukovodi maestralno, tek na momente se upuštajući u malko duže intervale verbalne komunikacije sa publlikom, ne bi li svojim saborcima obezbedio koji sekund više za rehidraciju. Naravno, ne znam da li je uopšte potrebno pominjati da je jednako ubedljiv i u svojoj primarnoj ulozi. Čovek peva vrhunski. Tačka. Ono što je normalno je pojava da je, kao i verovatno svuda, noviji materijal slabije primljen od oprobanih hitova, ali rekao bih da je generalno set lista bila dobro izbalansirana. Nisam sto posto siguran za redosled pesama, ali mislim da sam kao „casual“ fan ovog benda čuo sve što sam želeo da čujem. Dakle, da ne balavim previše, tri boda u gostima za njih i još tri za tonca. Ko kaže da u ovom prostoru ne može da se napravi dobar zvuk? Majku mu, vidi, može… U krajnjem slučaju, to je jedan od osnovnih preduslova da bi koncert benda profila Hammerfalla uspeo.

Novi Saaaaaaad! Words cannot express the many wonderful feelings we had during and after the gig yesterday! From the…

Posted by Hammerfall on Wednesday, October 31, 2018

Kada se sve sabere i oduzme ostaju sledeće činjenice: fenomenalan nastup legendarnog benda, sjajna organizacija u režiji ekipe MH Concerts/Serbian Hellbangers i rasprodat koncert. Treba li još nešto da se kaže? Jok. Apsolutni pogodak i veče za pamćenje. Bukirajte ih ponovo slobodno, nemamo mi ništa protiv. Fotke su tu da pomognu nevernicima koji nisu došli da osete promil atmosfere. Pa, neka vide šta su propustili, kada već nisu čuli pokaznu vežbu prave metal svirke.

Komentari