Bendovi Gomila Nesklada, D Zoo, Beyond Violence, Strahor i Dave Van Detta predstavili su ovih dana novi materijal.

Vrščanin David Jerković, koji nastupa pod imenom Dave Van Detta (na slici), objavio je singl „Requiem for Lucy”. David je student fakulteta muzičkih umetnosti i metal pevač, a solo karijeru je započeo ove godine. Njegov rani početak obeležavaju brojne prve nagrade na takmičenjima klasične muzike, nekoliko rock festivala i takmičenja, pojavljivanje na nacionalnoj televiziji i turneje sa simfonijskim orkestrima u Južnoj Evropi.

– Ekranizovanje ove priče bilo je veoma zahtevno, ali mislim da su svi odlično odradili svoj posao. Pohvale idu Bojanu Stefanoviću, reditelju koji stoji iza realizacije ovog spota. Poruka koju spot šalje vezana je, kao i ceo predstojeći album, za manipulaciju masa putem religije. „Requiem for Lucy“ se, kroz metaforu oca, ćerke i sina, bavi pričom o Bogu i Luciferu, kao i nelogičnom strahu ljudi od oba lika. Glavnu ulogu (Lucy) u spotu igrala je Ana Radulj – kaže Jerković.

Spot je realizovala nova produkcijska kuća Tower Hill Cinema, a za sada beleži više od 50.000 pregleda.

Crnogorski HC/metal bend Gomila Nesklada objavio je spot za numeru „Titan“ sa albuma 81. Za režiju i kameru bio je zadužen Predrag Bat Njunjić, dok je video edit poveren Daliboru Pekoviću.

Subotički nu metal sastav D ZOO predstavio je spot za pesmu „Zemlja ničega“.

– Pesma „Zemlja ničega“ deo je albumske celine pod nazivom Treća armija trećeg sveta, koja tematski prati neka od najaktuelnijih društvenih pitanja. Savremeno doba sa sobom nosi brojna iskušenja u okruženju bahatosti i banalnosti. Opšte je prisutan osećaj otuđenja i nedostatka empatije. Pesma izražava vapaj generacija koje osećaju da ova zemlja danas ne predstavlja ništa, sem bukvalnog značenja prašine u koju smo srušeni – navode iz benda.

Pesma je snimljena u studiju Blaze, dok režiju spota potpisuje Nemanja Pavlović iz produkcijske kuće 84 Frames.

Beyond Violence, mladi melodic death metal/metalcore bend koji dolazi iz Ade i Sente, predstavio se javnosti prvim singlom „Last August Flower“. Ovaj bend radi od nedavno, te iza sebe imaju samo nekoliko svirki, od kojih je poslednja bila na promocija albuma senćanske death metal ekipe Ashen Epitaph.

Strahor, one-man black metal projekat, predstavio se prvim singlom „Dabog“ sa albuma koji je u pripremi i koji će nositi naziv Call Ov The Ancient. Iza ovog projekta stoji Volkh koji je odsvirao sve instrumente. Album će sadržati osam numera plus intro, a sama priča inspirisana je slovenskom mitologijom, fantazijom, te bendovima Burzum, Summoning, The Stone, Windir i sl.

(SMP)

Komentari