Lajkujte SMP na Facebooku

Srpski Metal Portal Vesti EP benda Amaranth za besplatno preuzimanje

Srpski Metal Portal

Baner

EP benda Amaranth za besplatno preuzimanje

Dugo očekivani EP beogradskog atmospheric metal/ambient benda Amaranth, I Have the Right to Remain Silent, objavljen je danas za SMP Music.

amaranth123123

EP je dostupan za besplatno preuzimanje na stranicama SMP-a, u okviru kojeg funkcioniše online izdavačka kuća SMP Music.

Amaranth je počeo sa radom u proleće 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, kao akustični projekat beogradskog gitariste i kompozitora Danila Nikodinovskog, lidera jednog od vodećih srpskih underground bendova, Consecration.

amaranth cover185x185

Amaranth - I Have the Right to Remain Silent download

Pesme na EP-u snimane su u periodu od 2001. do 2011. godine, a svoj trag na materijalu, osim Danila, koji je odsvirao gitare i klavijature te otpevao pesme, ostavili su i bubnjar Milan Jejina, bas gitarista Vladimir Janović, te producent Bleq, koji je odsvirao dodatne klavijature.

Amaranth tokom svih ovih godina funkcioniše kao side projekat Danila Nikodinovskog, i kao takav, retko je prisutan u medijima. Ekipa je do sada zabeležila nekoliko zapaženih nastupa u Beogradu, među kojima su nastupi sa irskim bendovima Antimatter i Leafblade, te sa Dannyem Cavanaghom (Anathema), u SKC Livingroomu. Amaranth su imali i prvi solo nastup 26. juna 2008. sa gostima iz sastava Rain Delay. Tada su osim autorskih, izveli i neke zanimljive obrade - "Rainroom" (Katatonia), "The Cry Of Mankind" (My Dying Bride), "Friends Are Evil" (Jesu), kao i "Everything Is Coming Up Roses" (Black), stari hit na koji je Consecration podsetio još na svojim kocertima iz 2001. godine.

3. decembra 2010. Amaranth je ponovo aktiviran, ovog puta potpomognut Markom Tomaševićem, dugogodišnjim Danilovim prijateljem, na drugoj gitari. Koncert i odziv publike su bili sjajni, pa su sličnu stvar ponovili 8. januara 2011, takođe u klubu Žica. Kako se repertoar širio i publika bila sve zadovoljnija, tako je konačno ideja da se nastupi u punom sastavu urodila polodom - bendu su se pridružili Tomica Tomašević na basu i Matija Dagović na bubnjevima. 11. februara i 23. marta 2011. održani su sjajni koncerti i već postoje planovi za moguća studijska snimanja i većom koncertnom aktivnošću u regionu.

Spisak pesama na EP-u I Have the Right to Remain Silent:

1. Silent
2. Spleen
3. Živite li
4. Silent (radio-edit)

SMP Music je online etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, koja deluje u sastavu Srpskog metal portala (SMP). I Have the Right to Remain Silent je njeno deveto izdanje, a do sada su objavljeni albumi bendova Downstroy, Monument, Anima, Rain Delay, Seljačka buna, Decontrolled, gitariste Danila Šajnovića, te kompilacija srpskih bendova Serbia Goes Heavy (spisak svih izdanja)

Sva izdanja SMP Music su besplatna.

(SMP)

 

Komentari 

 
+5 #1 Warg 23-03-2013 21:15
Bas je Anathema-om inspirisano
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

SMP na Facebooku

Arhiva bendova

banner arhivasrpskihbendova180x400


Koncerti

pestilence plakat
acroholia plakat1231
plakat dogeatdog
plakat thrashwithusfest
sepultura plakat
srpskimetalfestival plakat1
ironmaiden plakat3111

SMP album godine

alekdarson najboljialbum2013


Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner