Lajkujte SMP na Facebooku

Srpski Metal Portal

Baner

Srpski metal preživeo apokalipsu!

tema apokalipsa001I tako, ostavismo i 2012. godinu iza nas. Sudnja godina, uverili smo se, to nije bila za srpski metal koji je preživeo drevno proročanstvo o propasti sveta... I ne samo on, ali trebao nam je dobar naslov. :)
Dakle, retrospektiva...

 

Petnaest godina Rock Expressa

rockexpress001th

U sredu 3. oktobra navršilo se 15 godina od izlaska prvog broja Rock Expressa, kultnog srpskog rock i metal magazina. "Prvi REX je objavljen 1. oktobra 1997., ali se na kioscima pojavio 3.oktobra", podsetio je glavni i odgovorni urednik ovog magazina, Branko Rogošić. Kako bilo, red je da kroz svojevrsni podsetnik, skrenemo pažnju mlađim generacijama šta smo nekad imali, a starijima asociramo divne uspomene iz vremena kada su srpski metal i rock bendovi na ovim prostorima bili respektovani skoro podjednako kao znatno ubedljiviji, svetski sastavi.

 

Nocturne Magazine: Kuda dalje, drugovi metalci?

nocturne23-tema001aNocturne magazin poslednji je bastion metala u štampanom obliku na srpskim prostorima. Ova ekipa dogurala je čak do 23. broja, što će reći da im upornosti i entuzijazma ne nedostaje. Međutim, postavlja se pitanje da li je taj trud uzaludan, i šta će ostati nakon svega toga...

 

Alogia - Priče o nezahvalnosti

smp001thCenjeni posetioci, kolege muzičari, drugari, prijatelji i neprijatelji... Kao što ste mogli da primetite, recenzija novog albuma smederevske grupe Alogia, istog dana kada je objavljena na stranicama SMP-a - je uklonjena. Dakle, niti je misteriozno nestala, niti je posredi problem sa serverom, već je ista, jednostavno, obrisana sa portala. Što samo po sebi zaslužuje objašnjenje, jer od kako je SMP-a, nešto slično nije se desilo, pa ovaj slučaj svakako zaslužuje da se o njemu prozbori par reči.

 

Najbolja srpska metal izdanja u 2010. godini

srpskimetal2010 01Recesija. 3D Avatar. Ukidanje viza. Preminuo Ronnie James Dio. Završen Lost. Redizajniran Srpski Metal Portal. Ekrem Jevrić. Da, 2010. godinu ćemo, između ostalog, pamtiti po navedenim (milim i nemilim) stvarima.

 

Banja Luka Rock Open Air: Propast jedne veoma dobre ideje

blrockopen12 U subotu 26 juna, nastupom Ritma Nereda, završen je ovogodišnji, a inače, drugi po redu, BL Rock Open Air festival. Više minusa, nego pluseva - zajednička je ocena i za onaj prošlogodišnji, a pogotovo za ovogodišnji festival.

 

SMP na Facebooku

SMP Music

Arhiva bendova

banner arhivasrpskihbendova180x400


Koncerti

pestilence plakat
acroholia plakat1231
plakat dogeatdog
plakat thrashwithusfest
sepultura plakat
srpskimetalfestival plakat1
ironmaiden plakat3111

SMP album godine

alekdarson najboljialbum2013


Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner