Armageddon - Magic Star (CDS)

[SMP014] Armageddon – Magic Star (CDS)

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 31 MB)

Spisak pesama:

1. Magic Star (Extended Symphonic Version)
2. Black Swan Rider (Unique Symphonic Version)

Postava:

Miloš Krsmanović – vokal
Đorđe Letić – gitara, pomoćni vokal, naracije
Željko Andrić – bas vokal
Vladimir Zorijan – bas vokal
Marko Skendžić – tenor vokal
Zoran Dražić – gitara
Miloš Marčeta – klavijature
Nebojša Bjeletić – bas gitara
Tara Kerac – bubanj

Koncertna podrška:

Vanda Marijanski – mecosopran
Marta Balaž – sopran
Florijan Balaž – violina

Kontakt:

Novosadski sastav Armageddon ubraja se u veterane domaće heavy metal scene. Bend je oformljen 1987. godine i delo je solo umetnika Đorđa Letića koji je aktivno stvarao i u drugim bendovima na sceni, među kojima je svakako najznačajniji Tornado. Armageddon je dugo godina postojao kao one-man bend gde je Đorđe Letić na virtuozan način spajao elemente heavy zvuka sa ostalim srodnim ali i ne tako srodnim pravcima, ispitujući mogućnosti kompleksnih stilova i spajanja istih.

Armageddon važi za jedan od prvih sympho power/prog metal bendova na prostoru jugoistočne Evrope, iza njih je nekoliko demo albuma i par zvaničnih izdanja, od kojih su poslednji Doomsday Concert i Eternal Mystery Rediscovered, objavljeni za  Miner Records, odnosno Tmina Records.

Nakon dugo godina postojanja Armageddona kao one-man benda, Đorđe Letić je okupio grupu u sastavu Miloš Krsmanović (glavni vokal), Zoran Dražić (gitara i prateći vokal), Nebojša Bjeletić (bass gitara i prateći vokal), Miloš Marčeta (klavijature i prateći vokal), Tara Kerac (bubnjevi i growl vokal) i tri operska pevača Željko Andrić, Vlada Zorijan i Marko Skendžić, koja je svoj premijerni nastup održala na Explosive stage Exit festivala, 13. jula 2012.

Singl Magic Star, na kojem se nalaze do sada neobjavljene verzije pesama „Magic Star“ i „Black Swan Rider“, objavljen je tokom decembra za online etiketu SMP Music.

Komentari