Lajkujte SMP na Facebooku

Srpski Metal Portal Recenzije Albumi Alek Darson - Panopticon (EP)

Srpski Metal Portal

Baner

Alek Darson - Panopticon (EP)

  • alek-darson-panopticon31231Žanr: Progressive Metal
  • Izdavač: Samoizdanje, 2013.
  • Web: Alekdarson.com
  • Recenzirao: Sava Karadžić
 
Kvalitetno izdanje koje će u današnjoj eri interneta svakako naći put do svog kruga slušalaca

 

Pred nama je još jedno (skoro) instrumentalno izdanje... Radi se o prvom solo albumu Aleka Darsona (pravo ime Aleksandar Đorđić), beogradskog gitariste i producenta, koji nam je pre svega poznat po radu u grupi Organized Chaos.

Aleksandar, koji je i do sada bio relativno poznat kao odličan gitarista, odlučio je pre dve godine da nastavi svoje muzičko usavršavanje u cenjenom rasadniku muzičkih talenata, američkom Berklee univerzitetu, a mini album Panopticon je prvo predstavljanje onoga što je tamo inkorporirao u svoj gitarski stil.

Iako je Panopticon u svojoj osnovi metal, šarolikost artističkog pristupa predstavljenog na samom izdanju nam onemogućava da tačno naznačimo tonove koji izlaze iz zvučnika. Ono što možemo da kažemo jeste da ovaj mini album u dlaku prati ono što se u zadnje vreme dešava na jednom delu metal spektra, a to je matematička progresija ritmova, hladnoća i preciznost rifologije i produkcijska besprekornost. U svakom slučaju, ovde možete naći fuziju progressive i modernog metal, sa velikim uplivom danas aktuelnog djent zvuka i ko zna čega sve još, naravno sve ukusno upakovano i isporučeno za vaše uživanje.

alek-darson1231

Aleksandru je na ovom izdanju pomoglo nekoliko odličnih srpskih muzičara... Tako za bubnjevima imamo dvojicu vrsnih, a to su: Milan Jejina Yeqy (Magma, Draconic, Organized Chaos - kompozicije 1, 5, 6) i Miću Kovačevića (Downstroy, Fonic, Draconic - pesma broj 3), te Vladimira Lalića (Organized Chaos, Draconic, hor Viva Vox) koji je na svoj specifičan način glasovno obojio jedinu vokalnu numeru (''The Rind''). Pripomogao je i Darsonov kolega sa Berklija Hadrien Pierson (2), takođe u ulozi bubnjara.

Đorđić se trudio i da upotrebi što više živih instrumenata, pa tako na Panopticonu imamo i flautu i čitavu gudačku sekciju koju je aranžirao Eren Başbuğ, verovatno najpoznatiji po saradnji sa Dream Theater. U današnjoj eri totalne dehumanizacije na svim, pa i muzičkim poljima, ovakvi gestovi su za svaku pohvalu.

Na kraju možemo zaključiti da se radi o jednom kvalitetnom izdanju koje će u današnjoj eri interneta, u koji je Aleksandar itekako upućen, svakako naći put do svog kruga slušalaca.

Spisak pesama:

1. Sprockets
2. Flight Impressions
3. Waltz of Titans
4. Spiral of Sanity
5. The Rind
6. Fingers Painted Purple (Hidden Track)

 

Komentari 

 
0 #4 Nenad Jakovljevic 27-03-2014 11:32
Alekdarson.com

izbrisi te %20 to je razmak koji onemogucuje sajt da radi . A ne znaju to bas svi korisnici !!!
Citiraj
 
 
+6 #3 Sava Karadžić 25-03-2014 10:59
Citiranje Marko:
nisam skoro video sturiju i besmisleniju recenziju gde je manje stvari receno. ovo se ne moze ni nazvati recenzijom, nego spiskom sta sve tu ima


Штета што сам тек сада видео ову поруку...

Рецензије пишем већ петнаестак година и НИКАДА нисам добио ни једну једину примедбу већ напротив, што довољно говори о твом познавању дате теме.
Шта у ствари рецензија и треба да буде него опис издања које се рецензира уз додатак мог мишљења о самом издању.
Биће ми драго да погледам неку твоју рецензију...

Поздрав!
Citiraj
 
 
-9 #2 Marko 18-03-2014 12:14
nisam skoro video sturiju i besmisleniju recenziju gde je manje stvari receno. ovo se ne moze ni nazvati recenzijom, nego spiskom sta sve tu ima
Citiraj
 
 
+10 #1 Metalkinja 19-12-2013 06:09
WOW! Ovo je fenomenalno. Darson gazi!
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

SMP na Facebooku

Arhiva bendova

banner arhivasrpskihbendova180x400


Koncerti

pestilence plakat
acroholia plakat1231
plakat dogeatdog
plakat thrashwithusfest
sepultura plakat
srpskimetalfestival plakat1
ironmaiden plakat3111

SMP album godine

alekdarson najboljialbum2013


Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner