Toxic Trace je taman tu gde treba biti. Nema sintetike, preteranih studijskih zahvata u cilju postizanja 2011. zvuka

  • Žanr: Thrash Metal
  • Izdavač: EBM Records, 2010.
  • Web: MySpace
  • Piše: Nebojša Lakić

Tu negde kad i Nadimač, javili su nam se momci iz Toxic Tracea i ljubazno nam dostavili novi album. Upornim radom, ovaj thrash metalni dvojac svrstao se među najakutelnije, i reklo bi se – i najaktivnije domaće thrash metal bendove.

I jednima i drugima poslednji materijal objavljen je u inostranstvu, a ono što ih još spaja, jeste furiozni pristup thrash metalu, kec ritmovi (koji) skoro da i ne prestaju, a oba benda su na album uvrstila i obrade više nego očiglednih uzora – Kreatora (ovde Flag of Hate, kod Nadimača Pleasure to Kill – Mille bi sigurno bio zadovoljan).

Produkcijski, Toxic Trace je taman tu gde treba biti. Nema sintetike, preteranih studijskih zahvata u cilju postizanja 2011. zvuka. Ovo su osamdesete, nema nikakve sumnje.

Za razliku od Nadimača, trojac iz Toxic Tracea gura svoju priču isključivo na engleskom jeziku. Pesme su jasno strukturisane, refreni jaki, a ako tražite bend uz koji možete pošteno da se izlomite u prvim redovima, ili u šutkama par metara iza – na pravom ste mestu.

Spisak pesama:

1. Haunted
2. Witch from Hell
3. Slaughter
4. Religion is Slavery
5. Tormentor
6. Butchered
7. Against the Cross
8. The Antichrist
9. Flag of Hate (Kreator cover)

Komentari